Mnichovská tvrz padla. Dortmund vyhrál na Bayernu

ČTK ČTK
20. 11. 2011 17:32
Jeden zápas byl odložen, rozhodčí si podřezal žíly
Foto: Reuters

Mnichov - Fotbalisté mistrovského Dortmundu vyhráli ve šlágru německé ligy na hřišti vedoucího Bayernu Mnichov 1:0 a snížili jeho náskok na dva body.

Bayern ve své Allianz Areně přerušil devítizápasovou vítěznou sérii ze všech soutěží a padl poprvé od úvodního bundesligového kola. Na začátku srpna podlehl stejným výsledkem Mönchengladbachu.

Jedinou brankou dnešního utkání vstřelil záložník Borussie Mario Götze, jenž v 65. minutě potrestal zaváhání domácí obrany.

Čtěte také:

Ballack nasměroval Bayer k výhře v Kaiserslauternu
Jarolíma z Hamburku vábí do druhé ligy. Na černou práci

Dortmund díky devatenáctiletému reprezentantovi naplno bodoval pošesté z posledních sedmi duelů a po nepovedeném vstupu do soutěže zvýšil šance na obhajobu titulu.

Sudí si v kolínském hotelu podřezal žíly

Kvůli pokusu hlavního rozhodčího o sebevraždu byl odložen dnešní zápas německé fotbalové ligy mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí. Sudí Babak Rafati byl nalezen v kolínském hotelu s pořezanými žilami, je nicméně mimo ohrožení života.

Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Sport

Podle šéfa Německého fotbalového svazu Thea Zwanzigera, jenž okamžitě po oznámení případu do Kolína nad Rýnem odcestoval, zachránili Rafatimu život jeho asistenti.

"Babak se neukázal na snídani a především ani nedorazil na schůzku rozhodčích před zápasem, i když byl vždy dochvilný. Asistenti proto nechali otevřít dveře jeho hotelového pokoje. Našli Babaka ve vaně, byla tam spousta krve. Další podrobnosti už ale po mně nechtějte," uvedl svazový šéf.

"Myslím, že nejdůležitější informací je to, že stav Babaka Rafatiho je stabilní. Samozřejmě ale zůstane v příštích dnech na jednotce intenzivní péče," dodal Zwanziger.

Vedení ligy zápas odložilo po konzultaci s oběma kluby. Nový termín duelu, jenž měl mít výkop v 15:30, zatím není znám.

Rozhodčí íránského původu Rafati má na kontě 84 odřízených bundesligových zápasů. Debutoval v roce 2005 shodou okolností právě v zápase mezi Kolínem nad Rýnem a Mohučí.

Raúl González.
Raúl González. | Foto: Reuters

Fotbalisté Mönchengladbachu deklasovali Brémy na svém hřišti 5:0 a posunuli se na průběžné druhé místo v německé lize. Hattrickem se na vysoké výhře podílel útočník Marco Reus.

Dvaadvacetiletý talentovaný hráč se trefil ve 23., 38. a 52. minutě a v této sezoně si polepšil na deset branek. Přesně mířili také jeho spoluhráči Patrick Hermann a Venezuelan Juan Arango. Mizérii Werderu korunoval čtvrt hodiny před koncem červenou kartou řecký obránce Sokratis Papastathopulos.

Souboj českých stoperů mezi Romanem Hubníkem z Herthy a freiburským Pavlem Krmašem skončil remízou 2:2. Hostům z německé metropole vypracovali před přestávkou slibný dvoubrankový náskok Kolumbijec Adrián Ramos a Peter Niemeyer.

Freiburg se však po přestávce vrátil do zápasu a díky dvěma brankám střídajícího Stefana Reisingera zachránil remízu. Poslední gól vstřelil třicetiletý útočník až v páté minutě nastavení.

Pekhart nehrál kvůli úmrtí v rodině

Schalke porazilo na svém hřišti trápící se Norimberk jasně 4:0 a prodloužilo jeho sérii bez vítězství na osm bundesligových utkání. V útoku hostů nenastoupil tradiční člen základní sestavy Tomáš Pekhart, který odcestoval do Čech kvůli úmrtí v rodině.

Do utkání nezasáhl ani záložník Jan Morávek, jenž zůstal pouze mezi náhradníky Schalke. Dvakrát se v utkání prosadil nizozemský kanonýr Klaas-Jan Huntelaar, po jednom zásahu přidali Španěl Raúl a Lewis Holtby.

Německá fotbalová liga - 13. kolo:

Freiburg - Hertha Berlín 2:2 (61. a 90.+5 Reisinger - 20. Ramos, 45.+1 Niemeyer), Mönchengladbach - Brémy 5:0 (23., 38. a 52. Reus, 16. Herrmann, 53. Arango), Schalke - Norimberk 4:0 (13. a 66. Huntelaar, 38. Raúl, 84. Holtby), Wolfsburg - Hannover 4:1 (22. a 36. Salihamidžič, 55. Chris, 74. Madlung - 43. Schulz), Bayern Mnichov - Dortmund 0:1 (65. Götze), zápas Kolín nad Rýnem - Mohuč byl odložen, Stuttgart - Augsburg 2:1 (41. a 51. Harnik - 47. Werner), Hamburk - Hoffenheim 2:0 (25. Guerrero, 65. Jansen).

 

Právě se děje

Další zprávy