Valencie vyhrála derby na Levante a dotáhla se na Barcu

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
5. 11. 2011 23:50
Levante - Valencie 0:2, Betis - Málaga 0:0
Juan Navarro slaví gól Valencie do sítě Slavie.
Juan Navarro slaví gól Valencie do sítě Slavie. | Foto: Reuters

Valencie - Fotbalisté Valencie vyhráli ve 12. kole španělské ligy derby na hřišti Levante 2:0, díky čemuž se posunuli na třetí místo před svého městského rivala a navíc se bodově dotáhli na druhou Barcelonu.

Levante, které nevyužilo šance vrátit se na první místo, se naopak po skvělé sérii sedmi výher v řadě propadá tabulkou. Po druhé porážce za sebou a první domácí prohře v sezoně postupně kleslo z prvního místa na čtvrté.

Oba inkasované góly si Levante za rámeček nedá. První si do vlastní brány poslal Javi Venta, ten druhý padl po střele Costy z přímého kopu, který nepochopitelně za svá záda propustil brankář Munua.

Čtěte také:
Messi chce v Barce ukončit kariéru, peníze ho nezlákají

Sérii šesti proher v řadě naopak ukončili fotbalisté Betisu Sevilla, kteří doma remizovali 0:0 v andaluzském derby s Málagou. Betis se po čtyřech výhrách v úvodních čtyřech kolech propadl až na 12. místo, nyní znovu šplhá tabulkou nahoru. Málaga si pojistila šesté místo.

Bezbrankovou remízou skončil i zápas městského rivala Betisu FC Sevilla na hřišti Mallorky. Sevilla si tak pojistila páté místo, Málaga je o bod zpět.

 

Právě se děje

Další zprávy