V Německu se utrhla žlutá lavina. Dortmund smetl Kolín

Aleš Vávra Aleš Vávra
22. 10. 2011 20:25
Dortmund - Kolín 5:0, Norimberk - Stuttgart 2:2
Borussia Dortmund.
Borussia Dortmund. | Foto: Reuters

Praha - Mistrovská Borussia Dortmund se po vlažném bundesligovém začátku pomalu rozjíždí k výkonům, na které byli její fanoušci zvyklí v minulé sezoně.

Žlutočerní v utkání 10. kola doma rozdrtili Kolín nad Rýnem 5:0 a posunuli se na druhé místo tabulky německé ligy. Dvakrát se trefil útočník Lewandovski, jednou tvůrce hry Kagawa, levý bek Schmelzer a defenzivní štít Kehl.

Borussii pomohlo k postupu za vedoucí Bayern zaváhání Mönchengladbachu, který utrpěl těsnou porážku na hřišti Hoffenheimu. Jediný gól zápasu vstřelil kanonýr Ibiševič.

Čtěte také:

VIDEO Úžasný Morávek. Na tréninku učí Němce nohejbal
Nová smlouva dělá z Kadlece jednu z hvězd Bundesligy

V Berlíně se ve vzájemném utkání střetli dva spoluhráči z českého národního týmu. Roman Hubník v dresu Herthy a Zdeněk Pospěch v sestavě Mohuče pracovali v defenzivě dobře, a tak se oba týmy rozešly smírně 0:0.

Na dohled sestupovým pozicím nadále zůstává Norimberk českého útočníka Tomáše Pekharta. Exjablonecký kanonýr odehrál proti Stuttgartu celý zápas a byl u remízy 2:2.

Norimberk dvakrát vedl, ale hosté vždy dokázali vyrovnat.

Aktualizujeme

Německá fotbalová liga - 10. kolo:

Dortmund - Kolín nad Rýnem 5:0 (44. a 50. Lewandowski, 7. Kagawa, 25. Schmelzer, 66. Kehl), Hertha Berlín - Mohuč 0:0, Hoffenheim - Mönchengladbach 1:0 (56. Ibiševič), Kaiserslautern - Freiburg 1:0 (75. Šechter), Norimberk - Stuttgart 2:2 (9. Simons, 70. Wollscheid - 61. Kuzmanovič z pen., 84. Maza), Hamburk - Wolfsburg 1:1 (56. Petrič - 2. Mandžukič).

 

Právě se děje

Další zprávy