Fotbalisté Levante stále drží krok s vedoucí Barcelonou

ČTK ČTK
16. 10. 2011 0:00
Levante - Málaga 3:0, FC Sevilla - Gijón 2:1

Madrid - Fotbalisté Levante porazili v 8. kole španělské ligy doma Málagu 3:0. V tabulce předstihli Real Madrid i městského rivala Valencii a dotáhli se na vedoucí Barcelonu, za níž jsou jen vinou horšího skóre.

Valencijský klub, jehož roční rozpočet 20 milionů eur je pětadvacetkrát menší než ten barcelonský, pokračuje v překvapivém tažení španělskou ligou.

Po sedmi odehraných zápasech má shodnou zápasovou bilanci jako vítěz Ligy mistrů a se skóre 11:3 dokonce inkasoval o branku méně.

V létě draze posílené Málaze nedalo Levante šanci a tříbrankový náskok si vypracovalo už v první půli.

První branku vstřelil Bakero, krátce nato přišlo vyloučení brankáře hostů Willyho Caballera ze 27. minuty za hru rukou mimo pokutové území. Jeho náhradník Rubén Martínez inkasoval ještě dvakrát.

Čtěte také:
Barca i Real vyhrály, Higuaín nastřílel hattrick

Na čtvrté místo o bod za Real se výhrou 2:1 nad posledním Gijónem posunili fotbalisté FC Sevilla.

První venkovní vítězství od ledna získal na hřišti Raya Vallecana Espaňol Barcelona. Hubenou výhru 1:0 zařídil záložník Romaric, který v katalánském týmu hostuje ze Sevilly. Nováček z Madridu už ve čtvrtém utkání po sobě nedokázal bodovat.

Domácí výhru 2:0 proti San Sebastianu vystřílel Zaragoze Portugalec Hélder Postiga. Svůj tým poslal do vedení nůžkami v 11. minutě a skóre uzavřel krátce po přestávce. Real Sociedad po dobrém vstupu do sezony ztrácí a prohrál třetí zápas v řadě.

Výsledky:

Vallecano - Espaňol Barcelona 0:1 (56. Romaric), Zaragoza - San Sebastian 2:0 (11. a 49. Postiga), Levante - Málaga 3:0 (14. Bakero, 30. Juanlu, 41. Koné), FC Sevilla - Gijón 2:1 (15. Manu, 57. Caceres - 64: Barral).