Barcelona vyhrála v Gijónu a poprvé v sezoně vede ligu

ČTK ČTK
3. 10. 2011 7:30
Atlético - FC Sevilla 0:0, Gijón - FC Barcelona 0:1
Barcelona si zajistila vedení v tabulce i přes početnou marodku
Barcelona si zajistila vedení v tabulce i přes početnou marodku | Foto: Reuters

Madrid - Fotbalisté mistrovské Barcelony porazili poslední Gijón 1:0 a poprvé v sezoně se posunuli do čela španělské ligy. Příští soupeř Plzně ve skupině Ligy mistrů vede tabulku díky výrazně lepšímu skóre před dosavadním překvapením sezony Levante.

Katalánští hráči se proti papírovému outsiderovi trápili a nenavázali na poslední dvě soutěžní výhry 5:0 nad Atlétikem Madrid a běloruským BATE Borisov v Lize mistrů. Barca se naopak na premiérovou venkovní výhru v domácí soutěži hodně nadřela.

Hosty sice poslal do vedení už v 12. minutě dorážející brazilský krajní bek Adriano, ale žádný z hvězdných spoluhráčů ho ve zbytku utkání nedokázal napodobit. Barca narážela především na pozornou obranu Gijónu a časté ofsajdové postavení.

Čtěte také:
VIDEO Sudí v La lize skluzem složil střelce branky
VIDEO Exkluzivní nůžky vystřihly Málaze úchvatný obrat

Deset minut po přestávce musel zřejmě kvůli poraněnému kotníku vystřídat francouzský obránce Éric Abidal.

Na početné marodce Barcelony byli již před utkáním Andrés Iniesta, Cesc Fábregas, Alexis Sánchez a Ibrahim Afellay. Jen na lavičce náhradníků zůstal ne zcela zdravý kapitán Carles Puyol.

Real je díky Higuaínovu hattricku třetí

Fotbalisté Realu Madrid vyhráli díky třem gólům argentinského útočníka Gonzala Higuaína na hřišti Espaňolu 4:0 a po 7. kole ztrácejí na špici španělské ligy jeden bod.

Foto: Reuters

Higuaín dostal favorita do vedení po čtvrt hodině hry, druhý a nejhezčí gól přidal v 66. minutě, když se z voleje po dlouhé přihrávce od Arbeloy trefil přesně do horního rohu.

Na 3:0 zvýšil deset minut před koncem zápasu střídající José Callejón a v závěru završil Higuaín svůj večer po další ideální přihrávce portugalského kanonýra Cristiana Ronalda.

Šlágr 7. kola mezi Atlétikem Madrid a neporaženou Sevillou skončil bezbrankovou remízou, která prodloužila oběma týmům jejich ligové série.

Tým z hlavního města na svém hřišti ještě ve čtyřech zápasech neprohrál a neinkasoval, hosté zase remizovali ve všech třech venkovních utkáních.

Výsledky:

Málaga - Getafe 3:2 (64. Van Nistelrooij, 89. Maresca, 90.+2 Baptista - 54. Leon, 74. Miku), San Sebastian - Bilbao 1:2 (60. Martínez - 33. a 69. Llorente), Betis Sevilla - Levante 0:1 (33. Juanlu), Atlético Madrid - FC Sevilla 0:0, Gijón - FC Barcelona 0:1 (12. Adriano), Espaňol Barcelona - Real Madrid 0:4 (17., 66. a 89. Higuaín, 82. Callejon).

 

Právě se děje

Další zprávy