Dortmund poprvé vyhrál venku, Bayern znovu zářil a vede

ČTK ČTK
24. 9. 2011 20:35
Bayern - Leverkusen 3:0, Mohuč - Dortmund 1:2
Foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté mistrovského Dortmundu zvítězili v 7. kole německé ligy v Mohuči 2:1 díky Piszczekově brance z poslední minuty a ukončili sedmizápasovou sérii bez výhry na soupeřových hřištích.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa se radovali z tříbodového zisku mimo svůj stadion poprvé od únorového triumfu v Mnichově.

Mohuč s krajním bekem Zdeňkem Pospěchem poslal do vedení v 33. minutě záložník Nicolai Müller. Těsný náskok vydržel do 64. minuty, pak vyrovnal chorvatský záložník Ivan Perišič.

Hrozbu čtvrté bodové ztráty Dortmundu v řadě odmítl v poslední minutě vítězným gólem polský obránce Lukasz Piszczek. Mohuč čeká na bundesligovou výhru už pět utkání, z nichž čtyři prohrála.

Čtěte také:
Drobného Hamburk v bundeslize poprvé vyhrál
Morávek je v Schalke bez kouče, Ragnick je unavený

Schalke v prvním zápase bez trenéra Ralfa Rangnicka otočilo zápas s Freiburgem a v Gelsenkirchenu vyhrálo 4:2. Rangnicka, který ve čtvrtek nečekaně odstoupil kvůli únavovému syndromu, dnes na domácí lavičce úspěšně zastoupil dosavadní asistent Seppo Eichkorn.

Hosty s Pavlem Krmašem v obraně sice poslal do vedení šestým gólem v sezoně senegalský útočník Papiss Cissé, ale Jefferson Farfán, Klass-Jan Huntelaar, Lewis Holtby a Raúl zvrátili utkání ve prospěch Schalke, na jehož lavičce znovu chyběl záložník Jan Morávek.

Útočník Tomáš Pekhart se po zápasovém trestu za červenou kartu vrátil do základní sestavy Norimberku, který prohrál na hřišti Mönchengladbachu 0:1.

Ten se vyšplhal již na druhé místo bundesligové tabulky.

Na čele je Bayern Mnichov, který vyhrál již devět soutěžních zápasů po sobě, a to dokonce bez inkasovaného gólu.

Brankář Manuel Neuer nedostal gól již 838 minut. O své výhře nad Leverkusenem rozhodl bavorský velkoklub již v úvodní dvacetiminutovce, kdy se trefili Thomas Müller a Daniel van Buyten.

V poslední minutě duelu pečetil výsledek nizozemský reprezentant Arjen Robben. 


Německá fotbalová liga - 7. kolo:

Augsburg - Hannover 0:0

Mohuč - Dortmund 1:2
Branky:
33. Müller - 64. Perišič, 90. Piszczek

Mönchengladbach - Norimberk 1:0
Branka:
76. Daems

Schalke - Freiburg 4:2
Branky:
33. Farfán, 62. Huntelaar, 67. Holtby, 75. Raúl - 3. Cissé, 83. Jendrišek

Wolfsburg - Kaiserslautern 1:0
Branka:
63. Dejagah

Bayern Mnichov - Leverkusen 3:0
Branky: 5. Müller, 19. Van Buyten, 90. Robben

 

Právě se děje

Další zprávy