Chelsea bez Čecha vyhrála, Arsenal podlehl Liverpoolu

Aleš Vávra Aleš Vávra
20. 8. 2011 20:50
Arsenal - Liverpool 0:2, Chelsea - WestBrom 2:1
Arsenal nedal v novém ročníku Premier League ani jeden gól.
Arsenal nedal v novém ročníku Premier League ani jeden gól. | Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Arsenalu Londýn zažívají nejhorší vstup do Premier League za poslední léta. Svěřenci Arsena Wengera po remíze na Newcastlu doma podlehli Liverpoolu 0:2 a v novém ročníku zatím nedokázali vstřelit gól.

O osudu zápasu rozhodlo vyloučení Frimponga po 70 minutách hry a následný vlastní gól Aarona Ramseyho. V závěru zápasu zpečetil výhru Liverpoolu svým druhým letošním gólem Uruguayec Luis Suárez.

Liverpool dokázal na půdě rivala vyhrát poprvé od února 2000.

Čtěte také:

Zdecimovaný Arsenal přivítá ve šlágru kola Liverpool
Rosického klasika. Hraje v základu, ale znovu se zranil

Kanonýři se už před zápasem nacházeli v krizi, kterou jen tak nepamatují. Po odchodu kapitána Fábregase se jim prakticky rozpadla základní sestava.

Za incidenty s Joeym Bartonem z Newcastlu dostali tresty Song a Gervinho, zranění jsou Wilshere, Rosický, Djourou, Diaby nebo Gibbs.

Na klíčovém postu uprostřed zálohy se tak objevil nezkušený teenager Frimpong. Do základní sestavy kouč Wenger letos poprvé postavil také Samira Nasriho, který má namířeno do Manchesteru City.

Další problém přišel už po šestnácti minutách zápasy, kdy se zranil stoper Koscielny. Na hřiště tak musel mladíček Ignasi Miquel.

Liverpool působil jistěji v kombinaci, domácí spoléhali spíše na rychlé brejky, jež většinou táhli Nasri, Walcott či Aršavin. Největší šanci první půle měl ale hostující Carroll. Jeho přesnou a prudkou hlavičku tygřím skokem vytáhl Szczesny.

O výhře Chelsea rozhodl v závěru Malouda.
O výhře Chelsea rozhodl v závěru Malouda. | Foto: Reuters

Rozhodnutí přišlo v závěru utkání. Poté, co se po dvou žlutých kartách poroučel ze hřiště Frimpong, zápas rozhodl nešťastný vlastní gól Ramseyho, kterého trefil odkop spoluhráče Miquela. Střídající Suárez pak přidal pojistku.

V dalším sobotním zápase zaznamenala londýnská Chelsea svou první výhru sezony. A dala také první gól. V zápase s West Bromwichem to ale neměla lehké.

Zraněného brankáře Čecha nahradil mezi tyčemi Hilário a už ve 4. minutě inkasoval. Trefil se Shane Long a zmrazil Stamford Bridge.

Domácí se dlouho nemohli prosadit, dokázal to až osm minut po přestávce Nicolas Anelka. Rozhodující branku pak šest minut před koncem vsítil další Francouz Florent Malouda.


Anglická fotbalová liga - 2. kolo:

Sunderland - Newcastle 0:1 (62. R. Taylor), Arsenal - Liverpool 0:2 (78. vlastní Ramsey, 90. Suárez), Aston Villa - Blackburn 3:1 (12. Agbonlahor, 25. Heskey, 67. Bent - 52. Pedersen), Everton - QPR 0:1 (31. Smith), Swansea - Wigan 0:0, Chelsea - West Bromwich 2:1 (53. Anelka, 84. Malouda - 4. Long).

 

Právě se děje

Další zprávy