Zdecimovaný Arsenal přivítá ve šlágru kola Liverpool

Aleš Vávra Aleš Vávra
20. 8. 2011 11:00
Gunners jsou v nejhorší krizi za poslední léta
Arséne Wenger s novým kapitánem Van Persiem.
Arséne Wenger s novým kapitánem Van Persiem. | Foto: Reuters

Londýn - Druhé kolo a hned vyhecovaný souboj týmů takzvané velké čtyřky. Šlágrem víkendu bude v anglické Premier League souboj Arsenalu s Liverpoolem.

Kanonýři přivítají rivala na Emirates Stadium už v sobotu brzy odpoledne. A bude to hodně zajímavý duel.

Arsenal se totiž bezpochyby nachází v nejhorší krizi za poslední léta. Kádr francouzského lodivoda Arséna Wengera je doslova zdecimován zraněními, disciplinárními tresty a odchody.

Čtěte také:

Rosickému bude v Arsenalu šéfovat Van Persie
Wengera rozlítilo vyloučení Gervinha. Prý nemělo být
Rosického klasika. Hraje v základu, ale znovu se zranil

Premier League: Liverpool a Arsenal na úvod remizovali

Dlouholetý kapitán Cesc Fábregas už oslavil svou první trofej v barvách Barcelony, kam odešel na začátku tohoto týdne. Jen pro zajímavost, v Arsenalu na vítězný vavřín marně čekal dlouhých šest let.

Loňský tahoun Samir Nasri je na cestě do Manchesteru City. Přestoupit má každým dnem, Citizens za něj vysázejí pětadvacet milionů liber.

To ale není zdaleka všechno. Krizi podpořilo první kolo, v němž Kanonýři remizovali 0:0 na půdě Newcastlu.

Prosadí se na Arsenalu Andrew Carroll?
Prosadí se na Arsenalu Andrew Carroll? | Foto: Reuters

Na hřišti létaly jiskry a po incidentech s problematickým Joeym Bartonem vyfasovali distanc hned dva fotbalisté. V záloze tak Wenger nemůže počítat s Alexem Songem a chybět bude také jediná výrazná letní posila, křídelník Gervinho.

A pak je tu marodka. Na ní nadále zůstává Jack Wilshere, k němuž přibyl levý bek Kieran Gibbs. Nejisté jsou starty Rosického, Traorého a Djoroua.

Že rozpoložení londýnského týmu není ideální, ukázalo i play off Ligy mistrů. Gunners sice doma porazili Udinese 1:0, velkou část zápasu se však pouze bránili.

Zatímco Wenger bude mít starosti poskládat jedenáct hráčů, kouč Liverpoolu Kenny Dalglish má opačné starosti. Reds v létě posílili zejména v záložní řadě, když přišli Henderson, Adam či Downing. Z hostování v Itálii se navíc vrátil Aquilani.

Nové akvizice poměrně dobře zakrývají fakt, že Liverpoolu stále chybí kapitán Steven Gerrard, kterého trápí nedoléčené tříslo.

První kolo ukázalo, že noví fotbalisté se musejí nejprve sehrát, Liverpool doma na Merseyside nedokázal porazit Sunderland. Přesto jsou hosté ve šlágru druhého kola přece jen mírným favoritem. Utkání začíná v sobotu ve 13:45.


Pravděpodobné sestavy:

Arsenal Londýn: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Traoré (Gibbs) - Rosický, Frimpong (Diaby), Ramsey - Walcott, Van Persie, Aršavin.

Liverpool FC: Reina - Johnson, Carrager, Agger, José Enrique - Henderson, Lucas, Adam, Downing - Suárez, Carroll.

 

 

Právě se děje

Další zprávy