Premier League: Liverpool a Arsenal na úvod remizovali

Aleš Vávra Aleš Vávra
13. 8. 2011 21:01
Liverpool - Sunderland 1:1, Newcastle - Arsenal 0:0
Tomáš Rosický.
Tomáš Rosický. | Foto: Reuters

Liverpool - Nepříliš šťastně vstoupil do nového ročníku anglické Premier League jeden z adeptů na titul, posílený Liverpool.

V domácím zápase proti Sunderlandu šel sice brzy do vedení po trefě Urugayce Luise Suareze, který hlavou využil centr Charlieho Adama, dobře hrající hosté ale dokázali ve druhé půli vyrovnat.

Sypat si popel na hlavu mohl právě Suaréz, který už v 6. minutě neproměnil pokutový kop.

Čtěte také:

Liverpool chce titul. Za posily dal 110 milionů liber
Duel Tottenhamu s Evertonem byl kvůli nepokojům odložen
Fábregas a Nasri jsou už jednou nohou pryč z Arsenalu

Hra Liverpoolu se postupně zhoršovala a bylo vidět, že trenérovi Dalglishovi citelně chybí záložník Steven Gerrard. Po necelé čtvrthodině druhé půle vyrovnal na konečných 1:1 povedeným volejem Larsson.

Pouze bod si z prvního utkání odnesl také londýnský Arsenal. Ten nastoupil v St. James Parku proti domácímu Newcastlu oslaben o řadu zraněných či nemocných hráčů.

Kouč Arséne Wenger nemohl počítat s Nasrim, Fabregasem či Wilsherem, a tak se v základní sestavě objevil český reprezentant Tomáš Rosický. A odehrál 85 minut.

Fanoušci Liverpoolu.
Fanoušci Liverpoolu. | Foto: Reuters

Kapitán národního týmu ze středu pole aktivně dirigoval svůj tým a v úvodu utkání mohl skórovat. Jeho střela zpoza vápna však mířila vedle.

Do několika nadějných příležitostí se dostali van Persie a nová posila Gervinho, v utkání však branka nepadla. Právě Gervinho v závěru oslabil svůj tým, když po potyčce s Bartonem obdržel červenou kartu.

Hororový vstup do ligy zažil sebevědomý nováček Queens Park Rangers. Jezdci doma dostali čtyři branky od Boltonu.

O mnoho více se dařilo dalšímu čerstvému účastníkovi nejvyšší soutěže. Norwich uhrál cennou remízu na hřišti Wiganu. Na proměněnou penaltu Watsona našel odpověď ještě v první půli Hoolahan.


Anglická fotbalová liga - 1. kolo:

Blackburn - Wolverhampton 1:2 (20. Formica - 22. Fletcher, 47. Ward), Fulham - Aston Villa 0:0, Liverpool - Sunderland 1:1 (12. Suárez - 57. Larsson), QPR - Bolton 0:4 (45. Cahill, 67. vlastní Gabbidon, 70. Klasnič, 79. Muamba), Wigan - Norwich 1:1 (21. Watson z pen. - 45. Hoolahan), Newcastle - Arsenal 0:0

 

Právě se děje

Další zprávy