Liverpool chce titul. Za posily dal 110 milionů liber

Aleš Vávra Aleš Vávra
11. 8. 2011 18:10
Nejnověji přišel z Newcastlu Španěl José Enrique
Liverpool má v nadcházející sezoně nejvyšší ambice.
Liverpool má v nadcházející sezoně nejvyšší ambice. | Foto: Reuters

Londýn - Po sezoně, která připomínala noční můru, mohou fanoušci fotbalového Liverpoolu doufat v lepší zítřky. Slavný klub od zimy mohutně posílil a dva dny před startem Premier League si brousí zuby na boj o mistrovský titul.

Nový trenér Reds Kenny Dalglish začal s přestavbou kádru po katastrofálním loňském podzimu. Liverpool se tehdy pohyboval v blízkosti sestupových příček.

Vše začalo prodejem kanonýra Fernanda Torrese do Chelsea, za něhož Liverpool inkasoval 50 milionů liber.

Čtěte také:

Duel Tottenhamu s Evertonem byl kvůli nepokojům odložen
Tévezovi svitla další naděje na odchod. Chce jej Inter
City jsme uštědřili fotbalovou lekci, tvrdí Rooney

Ještě v zimě Dalglish přivedl za 26 milionů Luise Suaréze a za 35 milionů liber Andyho Carrolla. Na jaře už to tak hrozné nebylo a Liverpool nakonec vybojoval alespoň šestou příčku.

Angažování posil zvučných jmen ale pokračovalo i v létě. Na řadě byla především záložní řada. Ze Sunderlandu přišel reprezentant do 21 let Jordan Henderson (16 milionů liber), z Blackpoolu Skot Charlie Adam (8 milionů) a z Aston Villy anglický reprezentant Stewart Downing (20 milionů).

Nejnovější posilou je krajní obránce či záložník Newcastlu José Enrique. Za španělského hráče neváhali noví američtí majitelé Liverpoolu vysázet dalších 6 milionů liber.

O síle současného Liverpoolu je přesvědčen také kouč Manchesteru United sir Alex Ferguson. "Dobře posílili a mají na to vybojovat účast v Lize mistrů," uvedl trenér obhájců titulu.

 

Právě se děje

Další zprávy