Anglie kvůli řádění v ulicích zrušila zápas s Holanďany

Sport ČTK Sport, ČTK
9. 8. 2011 11:45
Své zápasy odložily také West Ham a Charlton
Foto: Reuters

Londýn - Občanské nepokoje v Londýně z posledních dní již ovlivňují i fotbalový svět.

Po odložení čtyř dnešních zápasů prvního kola Ligového poháru Anglická fotbalová asociace (FA) rozhodla i o zrušení středečního přípravného duelu anglické reprezentace s Nizozemskem.

"S lítostí oznamujeme, že zítřejší mezistátní utkání mezi Anglií a Nizozemím bylo zrušeno," uvedla ve stručném prohlášení na svých webových stránkách anglická FA. Na dlouho očekávané utkání mezi Albionem a vicemistry světa přitom již bylo prodáno na sedmdesát tisíc vstupenek.

Čtěte také:

Další noc násilí a vypalování. Po Tottenhamu hořel Croydon
Londýn ničili výtržníci. Rabovali už druhou noc

Nepokoje propukly v londýnské čtvrti Tottenham v sobotu po protestu kvůli zastřelení devětadvacetiletého Marka Duggana. Násilníci zapálili několik budov, aut a došlo k rabování obchodů.

Poničena byla i část stadionu fotbalového Tottenhamu. Posléze se násilnosti přesunuly i do dalších britských měst.

Zrušená utkání

Anglie - Nizozemí
Charlton - Reading
West Ham - Aldershot
Crystal Palace - Crawley
Bristol - Swindon

"Proč lidé dělají své vlastní zemi něco takového?," uvedl v reakci na řádění v londýnských ulicích útočník Wayne Rooney na svém twitterovém účtu. "Nechte toho, vždyť tím jen Anglii děláte ostudu."

Ke zrušení zápasu se na Twitteru vyjádřil i Rooneyho kolega z reprezentace i Manchesteru United Rio Ferdinand, pod kterého jde o moudré rozhodnutí.

"Je správné, že zápas mezi Anglií a Nizozemím byl zrušen. Kdo by chtěl koukat na fotbal, když se v naší zemi dějí takové věci?"

 

Právě se děje

Další zprávy