VIDEO Pekhart premiéru v Bundeslize oslavil gólem

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
6. 8. 2011 22:02
Někdejší útočník Sparty rozhodl zápas s Herthou Berlín
Foto: Jakub Šafránek

Berlín - Český útočník Tomáš Pekhart svojí první bundesligovou brankou rozhodl sobotní utkání úvodního kola německé nejvyšší soutěže mezi Herthou Berlín a Norimberkem.

Vytáhlý forvard bavorského klubu, který v létě přestoupil do německého klubu z Jablonce, se prosadil v 80. minutě. Po pěkné přihrávce Hegelera se trefil k levé tyčce branky nováčka Bundesligy.

Hertha, za kterou nenastoupil zraněný bek Roman Hubník, už stav ve zbývajících minutách alespoň vyrovnat nedokázala. Její návrat na prvoligové trávníky tak skončil porážkou 0:1.

Čtěte také:

Morávek získal se Schalke německý superpohár
Mistrovský Dortmund vstoupil do sezony vítězně

Tomáš Pekhart odehrál za Norimberk celý zápas a dá se předpokládat, že se stane alespoň v úvodních kolech pevným pilířem sestavy Norimberku. Několikrát se totiž trefil již v přípravě a prosadil se i před týdnem v pohárovém utkání s Bilefeledem.

V příštím kole Norimberk doma přivítá Hannover.

Pekhartova branka do sítě Herty Berlín (článek pokračuje pod videem)

Schalke pokračuje v mizerných výkonech minulé sezony

Vysokou porážkou 0:3 na hřišti Stuttgartu vstoupilo do nové sezony Bundesligy ambiciózní Schalke 04. Vítěz nedávného superpoháru a jedno z největších zklamání minulého ročníku německé nejvyšší soutěže se neprosadil i přesto, že v útoku nastoupily obě střelecké hvězdy, tedy Raul a Klaase-Jan Huntelaar.

Fanoušci Stuttgartu se radují z třetího gólu do sítě Unirey
Fanoušci Stuttgartu se radují z třetího gólu do sítě Unirey | Foto: Reuters

Největší šance Schalke navíc měl na kopačkách střídající Jan Morávek, který již za stavu 0:2 dvakrát z první zkoušel dopravit míč do sítě Stuttgartu. Výborný brankář domácích Sven Ulreich byl ale proti.

Navíc v závěrečné minutě přidal třetí gól Stuttgartu střídající Okazaki, a tak si Schalke z prvního zápasu nové sezony Bundesligy odnáší porážku.

První vítězství v sezoně si krom Stuttgartu v sobotu připsaly i týmy Wolfsburgu, který přehrál po výsledku 3:0 Kolín, Hannoveru, jenž porazil 2:1 Hoffenheim a Brém, jež si poradily při skóre 2:0 s Kaiserslauternem. Jen remízově se v prvním kole po výsledku 2:2 rozešly Augsburg s Freiburgem.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:

Brémy - Kaiserslautern 2:0 (60. a 81. Rosenberg), Hannover - Hoffenheim 2:1 (15. Schlaudraff, 30. Abdellaoue - 18. Salihovič), Stuttgart - Schalke 3:0 (37. Cacau, 56. Harnik, 89. Okazaki), Kolín nad Rýnem - Wolfsburg 0:3 (17. a 90.+3 Helmes, 85. Schäfer), Augsburg - Freiburg 2:2 (53. a 81. Mölders - 48. Cissé, 55. Makadi), Hertha Berlín - Norimberk 0:1 (80. Pekhart)

 

Právě se děje

Další zprávy