Klenot Neymar. Velkokluby nabízejí Santosu miliardu

Aleš Vávra Aleš Vávra
1. 7. 2011 12:15
Vedení Santosu: Neymar není na prodej!
Neymar pomohl Santosu k triumfu v Poháru osvoboditelů.
Neymar pomohl Santosu k triumfu v Poháru osvoboditelů. | Foto: Reuters

Buenos Aires - Real Madrid, FC Barcelona, Manchester City, Chelsea. Nejbohatší evropské fotbalové velkokluby se předhánějí v nabídkách na jednoho z největších talentů současného světového fotbalu, Brazilce Neymara.

Všechny jsou ochotny zaplatit v přepočtu více než miliardu korun, tedy částku, kterou má fotbalista uvedenou ve smlouvě se svým současným zaměstnavatelem, brazilským klubem FC Santos.

Čtěte také:

VIDEO Finále Poháru osvoboditelů skončilo rvačkou
VIDEO Rasističtí Skotové? Po Neymarovi hodili banán
Supertalent Neymar odmítl Chelsea. ´Peníze nejsou vše´

Vedení Santosu i přesto veškeré nabídky rázně odmítá. Neymar prý není na prodej.

"Vzhledem k přetrvávajícím spekulacím o budoucnosti našeho klíčového hráče ve světovém tisku prohlašuji, že Neymar není hned z několika důvodů na prodej," uvedl předseda Santosu Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro.

Devatenáctiletý útočník prý disponuje nejen famózními fotbalovými schopnostmi, ale také nevyčíslitelnou cenou na poli reklamy a marketingu.

"S naším klubem i fanoušky je spojen pupeční šňůrou. Chcem ho udržet ještě několik dalších let," zahrál na citlivou notu Ribeiro.

Kromě čtyřech hvězdných týmů je překvapivě zmíněnou sumu za Neymara zaplatit i ruská Anži Machačkala. Také tu však podle všeho Santos odmítne.

Neymar, který v minulém týdnu zajistil Santosu poprvé od éry Pelého v 60. letech prestižní Pohár osvoboditelů, si nemůže ve své rodné zemi prakticky na nic stěžovat. "Už teď tady vydělává velké peníze. Nemá důvod odcházet," uzavřel celou záležitost šéf klubu.

 

Právě se děje

Další zprávy