Jsi pokrytec, vzkazuje Ballack německému kouči Löwovi

ČTK ČTK
17. 6. 2011 21:30
Ballack zároveň posoudil chování svazu za drzost
Michael Ballack (vpravo) po boku Joachima Löwa a Olivera Bierhofa
Michael Ballack (vpravo) po boku Joachima Löwa a Olivera Bierhofa | Foto: Reuters

Berlín - Bývalý kapitán německých fotbalistů Michael Ballack obvinil reprezentačního trenéra Joachima Löwa, který oznámil, že už s ním nepočítá, z pokrytectví.

Nabídku národního svazu, aby se ještě rozloučil v srpnovém přípravném utkání s Brazílií, označil čtyřiatřicetiletý záložník Leverkusenu za drzost.

Ballack nehrál za reprezentaci více než rok poté, co si loni na jaře poranil v utkání za Chelsea kotník a přišel o účast na mistrovství světa. Kouč Löw po dlouhých měsících nejistoty ve čtvrtek uvedl, že místo Ballacka má v plánu nasazovat mladší hráče.

Čtěte také:
V nároďáku to máš nahnuté, vzkázal Löw Ballackovi

Trenér bronzových medailistů z MS tvrdil, že s Ballackem o situaci v uplynulých měsících mluvil a hráč to chápal.

"Včera na dovolené jsem se z tiskového prohlášení dozvěděl, že se mnou trenér nepočítá. Forma i obsah bohužel korespondují s tím, jak se ke mně trenér od mého loňského těžkého zranění choval," uvedl Ballack, jenž za Německo odehrál 98 zápasů.

Nabízet mi zápas jako rozlučku? Fraška

"Překvapilo mě to a zklamalo, protože to neodpovídá tomu, co trenér říkal mně," řekl fotbalista.

"Nabízet mi dlouho domluvený přátelský zápas jako rozlučku mi přijde jako fraška. Vím, že utkání na rozloučenou budu fanouškům dlužit, ale na tohle nemohu přistoupit," dodal hráč, jenž získal s Německem tituly vicemistra světa i Evropy.

"Škoda, že Michael takhle reaguje," uvedl generální sekretář svazu Wolfgang Niersbach.

"Od konce března s ním byl trenér v kontaktu a otevřeně s ním o jeho sportovní situaci mluvil tak, jak si to zasloužil. Návrh na rozlučkový zápas byl míněn zcela upřímně," řekl funkcionář.

 

Právě se děje

Další zprávy