Sklapněte a hrajte! Van Persie spílá Španělům a Chelsea

Aleš Vávra Aleš Vávra
2. 6. 2011 21:08
Hráč Arsenalu neobvykle ostře kritizuje konkurenty
Robin van Persie.
Robin van Persie. | Foto: Reuters

Londýn - "Zavřete už huby a soustřeďte se na fotbal!" Ostrý vzkaz fotbalistům španělského národního týmu a hráčům konkurenční Chelsea posílá nizozemský forvard Arsenalu Robin van Persie.

Třetí nejlepší střelec uplynulého ročníku Premier League se pustil do nebývale tvrdé kritiky soupeřů. Na paškál si vzal hráče zmíněných celků, na kterých nemůže vystát jejich chování vůči rozhodčím.

"Španělští hráči vždycky běží za rozhodčím a požadují žlutou kartu pro soupeře. Zkouší všelijak poškodit své kolegy. Takové chování mi jde hodně na nervy," řekl při rozhovoru s nizozemskou televizní stanicí Sport 1.

Čtěte také:
Anglie: Barca létala jako motýl. Ale měla včelí žihadla
Arsenal se do Ligy mistrů musí prokousat z předkola

"Lidé, kteří sledují zápas v televizi a fanoušci opravdu nechtějí vidět tento druh věcí. Pokud chcete být svědkem spousty stížností, měli byste spíš jít do pekařství nebo něčeho podobného. Tam se lidem pořád něco nelíbí," dodal van Persie.

Foto: Reuters

V podobném duchu se nizozemský kanonýr vyjádřil také o hráčích konkurenčního londýnského klubu Chelsea. Ty zase podle Holanďana "vynikají" neustálými slovními útoky proti rozhodčím.

"Hráči Chelsea pokaždé běží za rozhodčím a stěžují si. To vážně nemůžu pochopit. Prostě zavřete huby a soustřeďte se na fotbal," zaútočil na rivala Arsenalu Persie.

Je to už druhý příspěvek van Persieho na podobné téma za poslední dobu. V březnu, poté co dostal v osmifinále Ligy mistrů na půdě Barcelony druhou žlutou kartu za střelu po odpískání, kritizoval právě hráče katalánského giganta.

Van Persie: Barcelonské stěžování je otravné

"Fotbalisté Barcelony mají tendenci rýpat do všeho, co se stane na hřišti. Byl jsem tím velmi zklamán. Je to něco podobného, co předváději v Anglii hráči Chelsea," řekl tehdy Robin van Persie.

"Barcelona je stále fantastický tým, ale měli by opravdu přestat tak moc rýpat a stěžovat si. Na hřišti je to extrémně otravné," dodal nizozemský internacionál.

 

Právě se děje

Další zprávy