Hitzfeld se opřel do Mourinha: ´Je to žvýkající hulvát´

Aleš Vávra Aleš Vávra
2. 5. 2011 18:00
Nelíbilo se mu Mourinhovo osočení Barcelony
Mourinho při zápase i po něm pořádně běsnil.
Mourinho při zápase i po něm pořádně běsnil. | Foto: Reuters

Bern - Arogantní a žvýkající hulvát. Tak charakterizovala trenérská legenda Ottmar Hitzfeld kouče Realu Madrid Josého Mourinha. Podle německého trenéra Special One poškozuje svými výroky i defenzivní hrou jméno Bílého baletu.

Hitzfeld Mourinha ostře zkritizoval ve svém sloupku v magazínu Kicker. Nelíbí se mu především vystoupení slavného portugalského kouče po úvodním semifinále Ligy mistrů s Barcelonou (0:2).

Čtěte také:

Redknapp: Anglie dala světu fotbal a Španělé ho zkazili
Mourinho: Vyjádřit se k sudím? Pak bych nemohl trénovat

"Musí být těžké získat takovou moc. Odkud ta síla pramení? Nevím, jestli je to tím, že na dresech propagují UNICEF," naznačoval po zápase Mourinho, že Barceloně k vítězství pomohli rozhodčí.

Ottmar Hitzfeld.
Ottmar Hitzfeld. | Foto: DPA

"Zpochybňovat spolupráci Barcelony s UNICEF není správné. To opravdu přehnal. Něco takového ke králům z Madridu nepatří," reagoval současný trenér švýcarské reprezentace, který v minulosti dvakrát vyhrál Ligu mistrů, s Dortmundem a Bayernem Mnichov.

"Poškodil tím dobré jméno a obraz legendárního klubu," dodal dvaašedesátiletý trenér. Hitzfeld se prý s Mourinhem setkal na trenérských akcích, kde si svůj negativní názor na kouče Realu utvořil.

"Nebylo to nic příjemného. Poznal jsem, že je přesně takový, jak vypadá. Arogantní, nedostupný a žvýkající. Prostě hulvát," uzavřel znechucený kouč.

 

Právě se děje

Další zprávy