Wenger si sype popel na hlavu: Za ztrátu nadějí můžu já

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
25. 4. 2011 13:30
Arsenal prohrál na hřišti Boltonu 1:2
Zklamaný Arsene Wenger
Zklamaný Arsene Wenger | Foto: Reuters

Bolton - Situace Arsenalu je neradostná. Ambiciózní klub už šest let čeká na zisk jakékoliv trofeje a čekat bude dál. Po prohře ve finále Ligového poháru, vypadnutí v Anglickém poháru i Lize mistrů se mu rozplynula i šance na triumf v Premier League.

Přitom ještě v únoru ztrácel Arsenal na vedoucí Manchester United jen jeden bod, čtyři kola před koncem soutěže jich je však už devět.

Arsenal tak opět doplatil na bídnou jarní část sezony, když už tradičně ztrácí body s tabulkově mnohem níže postavenými týmy. V posledních sedmi kolech jen jednou vyhrál a hned pětkrát remizoval.

Čtěte také:
Arsenal odpadává z boje o titul, prohrál v Boltonu

Definitivně ztratil Arsenal šanci na titul v neděli, když prohrál kvůli brance v nastavení druhého poločasu 1:2 v Boltonu. 

"Já sestavuji tým, takže vina je na mojí straně. Vybírám hráče, kteří podle mého mínění předvádí skvělý přístup po celou sezónu," sypal si po zápase v Boltonu popel na hlavu trenér Arséne Wenger.

Je to frustrující. Místo devíti bodů máme jen dva

"Je těžké prohrávat podobné zápasy. Podívejte se na góly, které jsem dostali, nemůžu z nich hráče vinit. Oni tomu zápasu dali všechno. Cítíme, že máme v týmu potenciál. Když jsme ale v situaci, kdy prostě musíme využít své šance, stále postrádáme vyspělost a zkušenosti, které jsou v těchto situacích klíčové. Naopak sami v závěru zbytečně inkasujeme," dodal.

Foto: Reuters

Jednašedesátiletý francouzský kouč, který u mužstva působí od roku 1996, si uvědomuje, že Arsenal ztratil reálnou šanci na titul.

O víkendu sice hostí Manchester United, který o týden později hraje s Chelsea, ani obě prohry United Arsenalu nepomohou, protože se o tři body před Arsenal dostala i Chelsea.  

"Musíme dál bojovat. Ztratili jsme ale příliš mnoho bodů. Celé je to velmi frustrující, protože místo devíti bodů z posledních zápasů máme jen dva. Ale to je příběh celé této sezóny," dodal Wenger.

Francouzský trenér tak připomněl předchozí dvě remízy s Liverpoolem a Tottenhamem, kdy se Arsenal o výhry připravil rovněž v závěru kvůli tomu, že inkasoval z pokutových kopů.

 

Právě se děje

Další zprávy