Čech: Torresův gól se slavil, jako by padl ve finále LM

ČTK ČTK
24. 4. 2011 11:30
Fernando Torres vstřelil první gól v dresu Chelsea
Fernando Torres už se za hlavu chytat nemusí
Fernando Torres už se za hlavu chytat nemusí | Foto: Reuters

Londýn - Premiérový gól Fernanda Torrese v dresu fotbalistů Chelsea vyvolal takové emoce, jako by ho vstřelil ve finále Ligy mistrů.

Španělský kanonýr se od svého lednového přestupu z Liverpoolu za rekordních 50 milionů liber střelecky trápil, a tak když při sobotní výhře 3:0 nad West Hamem po 830 minutách smazal nulu v kolonce vstřelených branek, propukl na Stamford Bridge bouřlivý jásot.

"Ten řev byl úplně neuvěřitelný. Připomnělo mi to třeba finále Ligy mistrů nebo poslední zápas loňské sezony s Wiganem, kdy jsme hráli úplně o všechno. Fanoušci byli nadšení stejně jako my," řekl k atmosféře český brankář Petr Čech na svém webu.

Čtěte také:
Manchester ani Chelsea nezaváhaly. ´Reds´ si zastříleli

Torres se na hřiště dostal v 76. minutě a za dalších osm minut mohl poprvé v Chelsea slavit. Řítil se na branku, ovšem obránci ho už doháněli.

Asi každý mu ten gól musel přát

V tu chvíli Torresovi po delší době pomohla štěstěna. Míč se na podmáčeném terénu zasekl přesně tak, jak Torres potřeboval, a z otočky ho mohl napálit do sítě.

Petr Čech se raduje z vítězství
Petr Čech se raduje z vítězství | Foto: Reuters

"Asi každý mu ten gól strašně přál. Celou dobu hrával líp, než ukazovala jeho produktivita. I proti West Hamu hrál výborně, sotva vlezl na hřiště. A je dobře, že z něj konečně spadla tíha toho prvního gólu. Pro nás je jen plus, že protrhl smůlu. Věřím, že mu to tam teď bude padat," uvedl Čech.

I on sklidil potlesk za svůj výkon chválu, když ještě za bezbrankového stavu chytil dvě šance soupeře a po celý zápas podával jistý výkon.

"Čech byl excelentní. Má velkou zásluhu na tom, že když se někdo podívá na dnešní skóre, tak si řekne, že pro Chelsea to byl snadný zápas. Opak byl pravdou. Byli jsme jí rovnocenným soupeřem, ale nedali jsme naše šance, zatímco soupeř ano," uvedl kouč West Hamu Avram Grant, který v minulosti vedl Čecha právě v Chelsea.

Ancelotti: V Chelsea už bude jen zářit

Současný trenér Chelsea Carlo Ancelotti se rozplýval hlavně nad Torresovým gólem.

"Byl to fantastický moment. Fernandovi to pomůže se zvednout. Myslím, že teď už je všechno špatné za ním a už ho čeká v Chelsea jen zářivá kariéra. Potřeboval jen ten gól a ten teď konečně přišel," řekl italský kouč po zápase.

Foto: Reuters

Torres věří, že gól ho konečně zbaví tlaku, pod kterým byl od příchodu z Liverpoolu.

"Nebyl to zrovna začátek angažmá, jaký bych si představoval, když jsem v lednu přestupoval. Snažil jsem se ale na sobě dál pracovat a zásluhou spoluhráčů jsem to zvládl a gól dal. Konečně ze mě spadne ten stres a mohu si to začít užívat," prohlásil Torres.

Gól věnoval především fanouškům Chelsea. "Měli se mnou velkou trpělivost. A já jim ten gól dlužil. Snad jim teď budu moci věnovat góly častěji," přál si španělský kanonýr.

Velkou radost z jeho gólu měl i Torresův konkurent v útoku Didier Drogba. "Byl jsem v tu chvíli v šatně a hrozně mě mrzelo, že nemohu být s nimi na hřišti a slavit Nandův gól. Byl to okamžik, na který jsme všichni dlouho čekali," řekl Drogba.

 

Právě se děje

Další zprávy