VIDEO Fanoušek Chelsea složil píseň o brankáři Čechovi

Aleš Vávra Aleš Vávra
22. 4. 2011 13:30
"Čech, Čech, Čech," zní ve stylu reggae
Petr Čech má v Anglii skvělou pověst.
Petr Čech má v Anglii skvělou pověst. | Foto: Reuters

Londýn - "Je těžké ho překonat, vždy udrží čisté konto, Petr Čech, Čech, Čech." Tak zní úvodní slova nové fotbalové písně, kterou složil fanoušek Chelsea na počest brankáře londýnského týmu Petra Čecha.

Písničku, která je předělávkou hitu Hot, Hot, Hot od skupiny Arrow z 80. let, složil dlouholetý příznivec Blues Chris Cohen. Z textu písně je naprosto zřejmé, kdo je pro něj největším hrdinou současné Chelsea.

"Nikdy neupustí centr. Když je penalta, zaručeně ji chytne. Nikdy nás nezklame, ať už je to ve vzduchu nebo na zemi. Útočníci se ho bojí," zpívá Cohen v rytmu reggae.

Čtěte také:
Z českých sportovců vydělává nejvíc brankář Čech
Chelsea se zvedá z popela. Ancelotti věří v titul

Samotný Čech je skladbou nadšen. "Je to zábavné. Nikdy jsem si nemyslel, že lidé o mě budou zpívat. Zvyknul jsem si, že lidé skandují moje jméno, ale mít vlastní písničku je ještě příjemnější," reagoval reprezentační gólman na klubovém webu.

Nejlépe placený český sportovec ale není prvním hráčem z České republiky, který si podobnou poctu vysloužil. Předběhl ho záložník Rudolf Skácel, pro kterého fanoušci Southamptonu předělali píseň Ruby od kapely Kaiser Chiefs. Pozměněná verze nesla název Rudi.


Obě písně můžete porovnat zde:

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com


Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy