Pelé se obává, že pořádání MS v Brazílii skončí ostudou

ČTK ČTK
19. 2. 2011 12:15
Pelé kritizuje výstavbu stadionů a stav letišť
Pelé
Pelé | Foto: archiv filmového štábu

Sao Paulo - Fotbalová legenda Pelé se obává, že příprava mistrovství světa v Brazílii 2014 může skončit ostudou.

Jeden z nejlepších hráčů historie tvrdí, že organizátoři jsou pozadu s výstavbou a rekonstrukcemi stadionů a navíc jeho zemi sráží špatný stav letišť.

"Tvrdě jsme bojovali o to, abychom dostali mistrovství světa i olympijské hry (2016), teď však přišel moment, kdy máme starosti," řekl na páteční tiskové konferenci sedmdesátiletý Pelé.

"Brazílii podle současného stavu hrozí velký průšvih. Například letiště nahánějí strach. A nejen Brazilcům," dodal trojnásobný mistr světa.

Čtěte také:
Pelé: Masopust byl stejně dobrý jak Beckenbauer

Letištní terminály v Brazílii už nyní neodpovídají počtu odbavovaných cestujících a podle ministra sportu Orlanda Silvy je právě stav letišť hlavním problémem před mistrovstvím světa.

Potíže jsou ale i se stadiony. Většina stavebních prací je buď pozadu oproti plánu, nebo vůbec nezačala. To je případ i plánovaného nového stadionu klubu Corinthians v Sao Paulu.

"Brazílie má povinnost zorganizovat dobré mistrovství světa, ale bohužel už teď zaostává. Například tahle kontroverze v Sao Paulu měla být už dávno vyřešena, ale není," poznamenal Pelé.

V Sao Paulu by se měl podle organizačního výboru hrát zahajovací zápas šampionátu, ale zatím není jasné, jak Corintihians zvýší kapacitu svého stadionu na 60.000 diváků, což je požadavek FIFA. Stavební práce by měly začít příští týden.

 

Právě se děje

Další zprávy