Potvrzeno: Torres jde za 50 milionů liber do Chelsea

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
31. 1. 2011 21:45
Torres je součástí rekordního obchodu v Anglii

Londýn - Hotovo. Španělský reprezentační útočník Fernando Torres přestoupil z Liverpoolu do Chelsea.

Podle televizní stanice BBC zaplatil obhájce titulu v Premier League za šestadvacetiletého útočníka 50 milionů liber (asi 1,4 miliardy korun), což je rekordní odstupné mezi dvěma anglickými kluby.

Později potvrdili domluvu klubů i zástupci Liverpoolu na svých webových stránkách.

Liverpool svolil k přestupu své ofenzivní hvězdy z toho důvodu, že v minulém týdnu získal do svých služeb čtyřiadvacetiletého uruguajského útočníka Luise Suáreze z Ajaxu a v pondělí pak dvaadvacetiletého anglického útočníka Andyho Carrolla z Newcastlu.

Čtěte také:
Hloušek jde do Kaiserslauternu, Jan Polák do Wolfsburgu

Navíc vyšel vstříc Torresovi, který se v Liverpoolu dlouhodobě herně trápil a toužil po odchodu.

Mistr světa i Evropy Torres, který za reprezentaci odehrál 81 zápasů, přišel do Liverpoolu v roce 2007 z Atlétika Madrid za 20 milionů liber, což bylo nejvyšší odstupné v historii klubu. V dresu Liverpoolu odehrál 142 soutěžních zápasů a vstřelil 81 branek.

Chelsea navíc získala za 21 milionů liber (asi 595 milionů korun) z Benfiky Lisabon brazilského stopera Davida Luize. Stejně jako u Torrese se čeká jen na to, až oba hráči projdou zdravotní prohlídkou.

Torres o 1 milion liber "trumfnul" dosavadní rekord, kterým byl odchod Argentince Carlose Téveze z Manchesteru United do konkurenčního City. Torres je navíc nejdražším hráčem po předloňských přestupech Cristiana Ronalda a Kaká do Realu Madrid a Zlatana Ibrahiovice do Barcelony.

 

Právě se děje

Další zprávy