Čech: Pomalu se dostáváme z krize, ale vyhráno nemáme

ČTK ČTK
17. 1. 2011 15:30
Čech si pochvaloval výkon po výhře 2:0 nad Blackburnem

Londýn - Za nesmírně důležité považuje brankář fotbalové Chelsea Petr Čech sobotní vítězství 2:0 v Premier League nad Blackburnem.

Těší ho, že obhájci titulu navázali na výkon z Anglického poháru, ve kterém smetli druholigový Ipswich 7:0, a věří, že brzy definitivně překonají výsledkovou krizi. Vyhráno však podle něj Chelsea ještě nemá.

"Tohle vítězství byl první krok k ukončení naší špatné série, ale abychom mohli říci, že jsme z ní úplně venku, k tomu jsou potřeba další čtyři pět takových výsledků, jako byl ten sobotní proti Blackburnu," uvedl Čech na svých webových stránkách.

Čtěte také:
Chelsea se pomalu zvedá, Liverpool zase nevyhrál

Chelsea dosáhla v sobotu teprve druhého vítězství z posledních deseti ligových utkání a na vedoucí Manchester United ztrácí sedm bodů. Navíc má odehráno o zápas víc. Čech však viděl ve hře "Blues" zlepšení.

Jsme rádi, že teď máme po dlouhé době volno

"Bylo strašně důležité, že jsme dokázali navázat na výkon z předchozího utkání s Ipswichem," pochvaloval si.

"Od začátku zápasu bylo vidět na naší hře sebevědomí, které jsme proměnili ve dva góly a dobrou obranou a poctivým přístupem jsme pak utkání dovedli do úspěšného konce. Potěšil nejen výsledek a zisk tří bodů, ale hlavně náš výkon a způsob, jakým jsme k tomu vítězství došli," podotkl český reprezentační brankář.

Čech si připsal 152. nulu v dresu Chelsea. Příliš práce neměl, ještě za bezbrankového stavu se však vytáhl proti Hoilletově střele. "Podařilo se mi zmenšit mu střelecký úhel a na jeho střelu jsem naštěstí dosáhl," popsal.

Další duel ho s Chelsea čeká až za týden, kdy se obhájce titulu představí v Boltonu.

"Je to jeden z posledních, ne-li vůbec poslední 'dlouhý týden' v sezoně, během něhož můžeme pořádně potrénovat a připravit se co nejlépe na náročný zápasový program ve zbytku sezony," dodal Čech.

 

Právě se děje

Další zprávy