Galatasaray našel náhradu za Baroše. Marockého snajpra

ČTK ČTK
13. 1. 2011 16:15
Vedení Galatasaraye jedná s Hamdávím z Ajaxu
Milan Baroš
Milan Baroš | Foto: Reuters

Istanbul - Vedení fotbalistů Galatasaraye Istanbul jedná o příchodu útočníka Múnira Hamdávího z Ajaxu Amsterodam. Reaguje tak na vleklé zdravotní problémy českého reprezentanta Milana Baroše, který má navíc údajně nabídku na přestup do Wolfsburgu.

Podle nizozemského deníku De Telegraaf Ajax jednání o přestupu šestadvacetiletého Hamdávího potvrdil, přestupní suma by se měla pohybovat kolem pěti milionů eur (asi 122 milionů korun).

Čtěte také:
Rosickému pomáhá jeho vlastní zdravotní program

Maročan narozený v Nizozemsku přišel do Ajaxu v létě z Alkmaaru a hned se zařadil mezi opory, když během prvních 12 kol nizozemské ligy nastřílel 11 branek.

Marván Hamdáví
Marván Hamdáví | Foto: ČTK

Poté, co zůstal v prosincovém utkání Ligy mistrů proti AC Milán jen na lavičce, přestal chodit na tréninky. Údajně trpěl psychickými problémy. Od klubu dostal pokutu za neprofesionální chování, po debatě s trenérem Frankem de Boerem se však vrátil do kádru.

Jeho přestup by mohl být uzavřen již v sobotu, kdy Ajax sehraje v Istanbulu právě s Galatasarayem přátelském utkání, který istanbulský celek otevře svůj nový stadion.

Galatasaray má za sebou jeden z nejhorších podzimů v historii klubu, v turecké lize je až na devátém místě. Při zranění Baroše, který odehrál pouze osm utkání a dal šest branek, měl problémy především v útoku. Proto shání posily. Již přišli konstruktivní záložníci Emmanuel Culio a Colin Kazim Kazim.

Německý deník Wolfsburger Allgemeine Zeitung navíc přinesl informaci o tom, že Baroše by rád získal Wolfsburg jako náhradu za Edina Džeka, který odešel do Manchesteru City.

 

Právě se děje

Další zprávy