Kanonýr Džeko přestoupil do Manchesteru City

Tomáš  Kubánek Tomáš Kubánek
8. 1. 2011 8:31
Anglický klub za něj Wolfsburgu zaplatí 27 mil. liber
Edin Džeko se brzy stal hvězdou německé bundesligy
Edin Džeko se brzy stal hvězdou německé bundesligy | Foto: Reuters

Praha - Námluvy kolem bosenského útočníka Edina Džeka jsou u konce.

Exteplický kanonýr se stal novou posilou Manchesteru City.

Bohatý anglický klub zaplatí Wolfsburgu za čtyřiadvacetiletého hráče částku okolo 27 milionů liber (asi 800 milionů korun), čímž se Džeko stane nejdražším fotbalistou, který přestoupil z týmu německé bundesligy.

Za nový tým by mohl nastoupit již o tomto víkendu, kdy ´Citizens´ hrají v Anglickém poháru proti Leicesteru.

Čtěte také:
Džeko se naštval na kouče a musí zaplatit pět tisíc eur
Španělský tisk: Exteplického Džeka si vyhlédl Real

Z jeho přestupu se radují i dva české kluby, za nějž Bosňan dříve hrával. Teplice si díky dohodě přijdou na šest milionů korun, Ústí nad Labem by mělo dostat dva miliony.

Mladý bosenský střelec lákal kluby světového formátu už dlouho. Vždyť během tří a půl let ve Wolfsburgu nastřílel 85 soutěžních branek, v roce 2009 mu pomohl k mistrovskému titulu a loni se stal bundesligovým králem střelců.

Manchester City sice v ofenzivě disponuje skvělými jmény, ovšem Emmanuel Adebayor ani Roque Santa Cruz se příliš neprosadili a Argentinec Carlos Tévez projevil chuť odejít do rodné země.

"Bylo kolem toho (přestupu) hodně spekulací, ale já měl v hlavě jasno. Hráli zatím v sezoně velmi dobře a teď chci předvést to nejlepší i já. Všichni navíc říkají, že anglická liga mému stylu sedí nejvíce," prohlásil Džeko, pro nějž je už připraven dres s číslem 10.

 

Právě se děje

Další zprávy