Ščasný se stal trenérem fotbalistů Debrecínu

ČTK ČTK
30. 12. 2010 13:45
53letý Ščasný získal angažmá po roce a půl

Debrecín - Fotbalisty Debrecínu povede v honbě za obhajobou titulu český trenér Zdeněk Ščasný.

Aktuálně pátý tým maďarské ligy, který ztrácí na vedoucí Videoton Székesfehérvár osm bodů, o tom informoval na svém webu s tím, že asistenta mu bude dělat Maďar Tibor Meslényi.

Třiapadesátiletý Ščasný získal angažmá po roce a půl. Naposledy vedl Viktorii Žižkov. Předtím v první lize působil také na lavičce Mladé Boleslavi, Mostu či Sparty, na kontě má i zahraniční angažmá v OFI Kréta či slavném Panathinaikosu Atény.

Čtěte také:
Italské kluby vábí Kucku. Nejblíž přestupu je Janov

Nyní se má pokusit oživit Debrecín, který je aktuálně daleko za svým cílem získat šestý titul během posledních sedmi let. Na druhé místo sice ztrácí jen bod, ale vedoucí Videoton soupeřům na podzim utekl.

Cílem je pořád titul

"Věříme, že jsme udělali správné rozhodnutí a že pan Ščasný naváže na úspěšnou práci svých předchůdců Lázára Szentese, Attily Supky, Miroslava Beránka a Andráse Herczega," připomněl prezident klubu Gábor Szima, že v sezoně 2006/07 přivedl Debrecín k titulu jiný český trenér Beránek.

"Cíl se pro nás nemění. Stále chceme titul. I když víme, že už to nemáme ve svých rukou. Pokud ale budeme mít dobré jaro, není to nemožné," dodal Szima.

Ščasný v Debrecínu nahradí Andráse Herczega, který byl u týmu od roku 2007, vyhrál s ním dva tituly a přivedl ho poprvé v historii do základní skupiny Ligy mistrů.

V této sezoně se však jeho svěřencům příliš nedaří, a to zejména na hřištích soupeřů. Zatímco doma ztratili jen dva body, venku za celý podzim v lize ani jednou nevyhráli a získali jen tři body.

Tým se také nedostal do Ligy mistrů přes švýcarskou Basilej a ve skupině Evropské ligy obsadil v konkurenci Sampdorie Janov, Metalistu Charkov a PSV Eindhoven poslední místo. Vypadl již také z Maďarského poháru.

Výsledkem byla Herczegovo rozhodnutí neprodloužit smlouvu, kterou měl do konce roku 2010. "Je třeba poznat, kdy nastal čas skončit. Pro mě ta doba přišla teď," vysvětlil Herczeg.

 

Právě se děje

Další zprávy