Džeko se naštval na kouče a musí zaplatit pět tisíc eur

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
8. 12. 2010 17:40
Džeko pošle peníze sociálně slabým rodinám
Edin Džeko
Edin Džeko | Foto: Reuters

Wolfsburg - O někdejším teplickém útočníkovi Edinu Džekovi je v poslední době hodně slyšet. Dosud to bylo v souvislosti s jeho zimním odchodem z Wolfsburgu, nejčastěji se mluví o zájmu Realu Madrid.

Nyní se však čtyřiadvacetiletému bosenskému snajprovi dostává pozornosti kvůli jeho chování v sobotním bundesligovém zápase proti Brémám.

Naštvaný Džeko po svém stáhnutí ze hřiště nepodal ruku anglickému trenérovi Wolfsburgu Stevu McClarenovi, za což dostal od vedení pokutu 5 tisíc eur (asi 125 tisíc korun). Ty předá v akci "Zlaté srdce" dětem ze sociálně slabých rodin.

Čtěte také:
Španělský tisk: Exteplického Džeka si vyhlédl Real
Šimůnkova muka. Na podzim odehrál pouhých šest minut
VIDEO: Zápas Schalke-Bayern se vysílal jako opera
Dortmund je podzimním mistrem, Schalke zdolalo Bayern

Džeko si svou chybu uvědomil a trenérovi se hned po zápase omluvil. Svou frustraci zdůvodnil tím, že byl naštvaný na svůj výkon a také na to, že neproměnil pokutový kop. I kvůli tomu skončil zápas bez branek.

Loňskému mistrovi z Wolfsburgu se v této sezoně nedaří podle představ. V posledních devíti ligových zápasech jen jednou vyhrál, po patnácti zápasech má jen 17 bodů a patří mu třináctá příčka. Od příček znamenajících sestup jej navíc dělí jen pět bodů.  

 

Právě se děje

Další zprávy