Real za úmyslné červené pyká, Mourinho nesmí na lavičku

Sport Sport
1. 12. 2010 8:55
Pokutu zaplatí Real, Mourinho, Ramos, Xabi a gólmani
Mourinho bude opět na tribuně.
Mourinho bude opět na tribuně. | Foto: Reuters

Praha - Taktický tah kouče madridského Realu Josého Mourinha v závěru zápasu Ligy mistrů na hřišti Ajaxu nezůstal bez trestu. UEFA trenéra potrestala jednozápasovým distancem a pokutou 40 tisíc eur za to, že poradil Sergio Ramosovi a Xabimu Alonsovi, aby se nechali vyloučit.

Oba hráči zaplatí za nesportovní chování 20 tisíc eur a samotný Real dalších 120 tisíc. Fotbalisté se nechali vyloučit za zdržování, aby si trest odseděli v posledním utkání skupiny G a do vyřazovací fáze naskočili bez karet.

Čtěte také:
Mourinhova šaráda: UEFA prošetří kouče a čtyři hráče
Mourinho je všem pro smích. Počítal, až se přepočítal
Mourinhova šaškárna: ´Hoši, nechte se vyloučit´

Za incident pykají také dva brankáři královského klubu, kteří se na nesportovním chování podíleli. Náhradník Jerzy Dudek totiž pokyn trenéra poslal přes Ikera Casillase k oběma hříšníkům. Casillas zaplatí 10 tisíc eur a Dudek polovinu.

Úmyslné vyloučení se dočkalo kontroverzních reakcí. Jedni ho obhajovali a tvrdili, že Real pouze pravidla využil ke svému užitku a žádná přitom neporušil.

Další, mezi nimi i trenér Arsenalu Arséne Wenger, však taktický tah označili za nesportovní. "Jako fanoušek fotbalu se chci dívat na fotbal a ne na takové věci," uvedl francouzský kouč.

 

 

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy