Van der Sar po derby: City jen betonovalo, chtělo bod

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
11. 11. 2010 11:00
Bitva o Manchester skončila remízou 0:0

Manchester - Vyhecované derby o Manchester mezi City a United slibovalo pohledné akce, krásné góly a vysoké nasazení. Jenže středeční dlouho očekávaný zápas přinesl spíše zmar a nudu, která nakonec skončila remízou 0:0.

Hlavním viníkem tohoto neutěšeného průběhu zápasu byl podle brankáře Manchesteru United Edwina van der Sara především domácí tým "Citizens", který prý hrál až příliš okatě na remízu.

"Byl to dost jednostranný zápas. City se nechtělo vytáhnout z obranné ulity a útočit: Jsem si skoro jistý, že jim stačil bod, zatímco my chtěli všechny tři," uvedl nizozemský brankář po utkání.

Čtěte také:

Arsenal vyhrál venku, derby o Manchester bez branek
AC Milán je v čele, mistrovský Inter opět zaváhal
Real pohár zvládl, Special One skončil na tribuně

"Pořád jen bránili a já neměl skoro nic na práci, až na ten přímý kop" připomněl van der Sar Tevezovu střelu z hranice 25 metrů, kterou tak tak vytáhl konečky prstů mimo prostor tří tyčí.

To ale bylo v utkání ze šancí pohříchu vše: Tevzeův pokus byl ostatně jeden z pouhých pěti, který střelci obou týmů za devadesát minut na branku vyslali.

"Rudé ďábly" sice na jednu stranu může těšit, že prodloužili svoji sérii neporazitelnosti již na pětadvacet zápasů, na druhou stranu se jim ale o další dva body v čele tabulky vzdálila Chelsea, která porazila Fulham. "Bod je pro nás málo," smutnil van der Sar.  

Mancini: jsme stejně dobří jako United

Trenér "Citizens" Roberto Mancini naopak považoval výkon svého týmu za dobrý a tvrdí, že byť usilovali o vítězství, s remízou je nakonec spokojen. A to i přes několikeré nespokojené bučení fanoušků, které v zápase na Eastlands proběhlo.

Foto: Reuters

"Je mi jedno, jestli nás někdo kritizuje. Pro oba týmy bylo nejdůležitější neprohrát," prohlásil italský kouč. "United mají skvělé mužstvo a velice dobře brání, takže jsme neměli moc šancí ke vstřelení branky. "

"Myslím si, že se ukazuje, že jsme momentálně na stejné úrovni jako United. Pro nás je to dobrý bod, neboť jsme se zlepšili oproti loňsku, kdy jsme nezískali žádný," dodal Mancini.

Podobně viděl průběh zápasu i jeho protějšek, Sir Alex Ferguson: "City mají dobrý tým a je těžké je porazit na jejich hřišti. Chtěli jsme vyhrát a drželi jsme i dost balon, ale nemohli jsme si vytvořit žádnou šanci."

Oba týmy mají šanci si udobřit nespokojené fanoušky již v sobotu, kdy City doma přivítá Birmingham a United jedou na Aston Villu.

 

Právě se děje

Další zprávy