Rosický na penaltu? Wenger to nečekal. A záložník nedal

Ivo Pospíšil
19. 9. 2010 11:30
Wenger se zlobil na rozhodčího. Měl nastavovat 4 minuty
Arsene Wenger
Arsene Wenger | Foto: Reuters

Londýn - Měl na kopačce rozhodnutí. Kdyby Tomáš Rosický v sobotním zápase anglické Premier League proměnil za stavu 1:0 pokutový kop, nejspíše by už Arsenal o tři body ze hřiště Sunderlandu nepřišel.

Jenže na kdyby se ve fotbale nehraje.

Čtěte také:
Rosický selhal: Nedal penaltu a Arsenal přišel o výhru
Manchester dostal dva góly v nastavení a přišel o výhru

Český reprezentant totiž branku soupeře vůbec netrefil, přestřelil a londýnský klub (už v tu chvíli hrající v deseti) ztratil nakonec výhru v páté minutě nastaveného času.

"Nečekal jsem, že se na tu penaltu postaví Rosický," divil se po zápase na stránkách BBC kouč Arsene Wenger. "Myslel jsem, že na ni půjde Nasri."

"Nasri ale na ní asi nechtěl jít, protože byl faulovaným hráčem. Tak dal míč Rosickému," doplnil.

Rozhodčí nastavil víc, než avizoval

A ten nedal. "To se občas stane," dodal chápavě. 

Arsenal se proto upnul na bránění hubeného náskoku. Rozhodčí signalizoval, že nastaví čtyři minuty, nastavil nakonec pět. A právě v té páté Kanonýři o vítězství přišli.

Při závěrečném závaru se dostal míč k Bentovi, a ten vyrovnal.

"Když máte hodinky, tak si to můžete zkontrolovat," zlobil se a něco si vyjasňoval i se čtvrtým sudím Martinem Atkinsonem.

"Nestěžoval jsem si. Bylo to ale po vypršení čtyř minut.Vím že rozhodčí občas přetahují, ale během těch čtyř minut se nestalo nic zvláštního. S tím už teď nic neuděláme," uzavřel francouzský stratég.

 

Právě se děje

Další zprávy