Čech neinkasoval, Chelsea vyhrála. Uspěl i Arsenal

Sport Sport, Red Spo
28. 8. 2010 20:24
Blackburn - Arsenal 1:2, Man United - West Ham 3:0
Chelsea vyhrála i třetí zápas
Chelsea vyhrála i třetí zápas | Foto: Reuters

Londýn - Nikoliv divoký výsledek 6:0, jako v předchozích dvou zápasech, ale jistou výhru 2.0 nad Stoke zaznamenali v sobotním třetím kole anglické Premier League fotbalisté londýnské Chelsea.

Obhájce mistrovského titulu tak dosud v lize neztratil ani bod, ba co víc, ani ještě neinkasoval. Tento primát pak drží zejména díky zásluze českého brankáře Petra Čecha, jenž se objevil v brance i v tomto duelu.

Čtěte také:
Scholes je zákeřný, útočí Wenger. Ferguson vrací úder
ManUnited ztratil v závěru výhru. Liverpool znovu padl
Chelsea i Arsenal nasázely svým soupeřům šest gólů

První branka padla po půl hodině hry, byť fanoušci mohli slavit už o něco dříve. V desáté minutě minutě totiž Shawcross srazil v pokutovém území Maloudu a pískala se penalta. Lampard si ovšem na Sörensena nepřišel.

Napravit selhání zkušeného záložníka musel proto až Malouda ve dvaatřicáté minutě, kdy zužitkoval přihrávku obránce Terryho. Soupeř nicméně ve druhé půli přidal na aktivitě a Čech se musel blýsknout proti ráně Delapa nebo jen sledovat, jak rána se rána Whelana odráží od břevna.

Pojistka proto přišla třináct minut před koncem. Po faulu Sörensena na Anelku přišla druhá penalta a tu tentokrát bezpečně proměnil Drogba. Chelsea tak zůstává i nadále v čele tabulky.

Arsenal zvládl duel v Blackburnu. Vyhrál i ManUnited

Druhou výhru v letošní sezoně urvali fotbalisté Arsenalu. Další londýnský celek veze po výsledku 2:1 všechny body ze hřiště Blackburnu.

Andrej Aršavin slaví gól Arsenalu dosítě Olympiakosu se spoluhráčem Emmanuelem Ebouem.
Andrej Aršavin slaví gól Arsenalu dosítě Olympiakosu se spoluhráčem Emmanuelem Ebouem. | Foto: Reuters

Na posledních dvaadvacet minut se objevil na hřišti i český záložník Tomáš Rosický, který vystřídal Francesca Fabregase. To už ale „Kanonýři" hájili svůj těsný náskok.

Poprvé do vedení je dostal už po dvaceti minutách hry Walcott, jenž si naběhl na přihrávku Aršavina a otevřel účet utkání. Domácí sice brzy srovnali zásluhou senegalského forvarda El-Hadji Dioufa, ale Arsenal si nechal rozhodující úder na druhý poločas.

Sedm minut po přestávce se blýsk opětl Andrej Aršavin, který využil po Fabregasové zblokované střele nepřehledné situace a dopravil míč do sítě.

Nezaváhal ani Manchester United, který nechal zapomenout na poslední remízu s Fulhamem a tentokrát jistě porazil West Ham 3:0. Překvapivou porážku musel naopak skousnout Tottenham, jenž nečekaně padl v domácím prostředí s Wiganem 0:1.

Výsledek:

Blackburn - Arsenal 1:2
Branky:
27. M. B. Diouf - 20. Walcott, 52. Aršavin

Blackpool - Fulham 2:2
Branky:
71. vlastní Pantsil, 76. Varney - 35. Zamora, 87. Etuhu

Chelsea - Stoke 2:0
Branky:
32. Malouda, 77. Drogba z pen.

Tottenham - Wigan 0:1
Branky:
80. Rodallega

Wolverhampton - Newcastle 1:1
Branky:
44. Ebanks-Blake - 62. Carroll

Manchester United - West Ham 3:0
Branky:
33. Rooney z pen., 50. Nani, 69. Berbatov

 

Právě se děje

Další zprávy