Bundesliga zahájena: Bayern zachránil výhru v nastavení

Ivo Pospíšil
20. 8. 2010 22:46
Bayern - Wolfsburg 2:1
Bastian Schweinsteiger slaví vítězný gól do sítě Wolfsburgu
Bastian Schweinsteiger slaví vítězný gól do sítě Wolfsburgu | Foto: Reuters

Mnichov - Drama se šťastným koncem pro obhájce titulu nabídla páteční předehrávka úvodního kola německé Bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Wolfsburgem.

Bavorský celek zachránil tři body až v první minutě nastaveného času, kdy houževnatého soupeře srazil trefou na 2:1 Bastian Schweinsteiger. V dresu hostujícího celku se představil i bosenský útočník Edin Džeko, jehož trefa z pětapadesáté minuty dávala Wolfsburgu dlouho šanci na úspěch.

Čtěte také:
Fenin budí v Německu zájem. Chce ho prý Freiburg
Stuttgart chce Weisse. Je prý talentovaný a motivovaný

Byl to však Bayern, který měl vynikající začátek. Do úvodního vystoupení v letošním ročníku vystoupil jako úřadující mistr a už po devíti minutách hry v zaplněné Alianz Aréně propukla gólová radost, když se prosadil pětigólový střelec z mistrovství světa Thomas Müller.

V základní sestavě domácích nechyběl ani Miroslav Klose. Hostující kouč Steve McClaren dal zase v útoku přednost ex-teplickému Edinu Džekovi, jehož doplnil Mandžukič. V obraně pak nechyběl ani slovenský reprezentant Pekárik. Toho ale po první půli vystřídal Misimovič.

A "Vlci", kteří ovládli německou nejvyšší soutěž v roce 2009, nakonec přeci jen vyrovnali. V pětapadesáté minutě dala obrana Bayernu až příliš prostoru Edinu Džekovi, a ten nekompromisní hlavičkou potvrdil pověst žádaného kanonýra.

Zdálo se, že Wolfsburg na úvod sezony obere favorita o body, nicméně k tomu nakonec přeci jen nedošlo.

V poslední možnou chvíli Bayern strhl přeci jen vítězství na svou stranu, když se v první minutě nastaveného času prosadil Bastian Schweinsteiger. Další zápasy se hrají v sobotu.

Výsledek:

Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (1:0)
Branky:
9. Müller, 90+1. Schweinsteiger - 55. Džeko

 

Právě se děje

Další zprávy