Fenin budí v Německu zájem. Chce ho prý Freiburg

ČTK ČTK, Red Spo
20. 8. 2010 16:50
Fenin by se mohl sejít v týmu s Pavlem Krmašem
Martin Fenin si vybudoval ve Frankfurtu respekt
Martin Fenin si vybudoval ve Frankfurtu respekt | Foto: Reuters

Berlín - Bundesligový Freiburg shání posilu do útoku a podle německého časopisu Sport Bild si vyhlédl českého fotbalového reprezentanta Martina Fenina, který hájí barvy konkurenčního Frankfurtu.

Podle magazínu už proběhly první rozhovory mezi manažerem Freiburgu Dirkem Dufnerem a šéfem Eintrachtu Heribertem Bruchhagenem.

Čtěte také:
Video: Fenin šokoval Německo. Dal neuvěřitelný gól
Super, jásal Fenin. Hrál fotbal po čtyřech měsících

"Je to dobrý a zajímavý hráč," vyjádřil se Dufner o aktuálně zraněném Feninovi, který má v desátém týmu loňského ročníku německé ligy smlouvu do roku 2012. "Takových je ale hodně," zamlžil manažer Freiburgu, který by podle sportovního týdeníku chtěl třiadvacetiletého rodáka z Chebu získat na roční hostování.

Znovu by se tak sešel v jednom mužstvu s bývalým spoluhráčem z Teplic, obráncem Pavlem Krmašem.

Bruchhagen zájem o střelce tří reprezentačních branek nevyvrátil. "Je jasné, že některé týmy mají zájem," citoval ho Sport Bild.

Freiburg shání náhradu za Mohamadoua Idrissoua, který v létě odešel do Mönchengladbachu. "Nový hráč by měl umět hrát ve středu útoku a nejlépe, aby byl flexibilní, aby ho bylo možné nasazovat i na kraj," uvedl Dufner. Loni 14. tým bundesligy má před dnešním startem nového ročníku soutěže v kádru jediného kvalitního středního útočníka, Senegalce Papisse Dembu Cissého.

Freiburg i Frankfurt zahájí ligovou sezonu v sobotu. Fenina z úvodního zápasu proti Hannoveru vyřadilo svalové zranění zad, které si přivezl z přípravného utkání české reprezentace s Lotyšskem. V něm se jednou brankou podílel na vítězství 4:1. Ohrožen je i jeho start v druhém zápase Frankfurtu proti Hamburku.

 

Právě se děje

Další zprávy