Nažhavený Drogba si věří na čtyřicet gólů za sezonu

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
16. 8. 2010 12:54
Didier Drogba do Premier League vstoupil hattrickem
Didier Drogba v prvním kole Premier League vsítil hattrick.
Didier Drogba v prvním kole Premier League vsítil hattrick. | Foto: Reuters

Londýn - Parádní vstup do nové sezony Premier League má za sebou obhájce titulu Chelsea i forvard Didier Drogba, který se v prvním kole podílel třemi brankami na zničení nováčka West Bromwiche Albion 6:0.

Nejlepší střelec ročníku tak dal zapomenout na nepříliš podařené mistrovství světa, kde vstřelil jedinou branku, a znovu se stává postrachem všech obran, které proti němu nastoupí.

Loni dokázal ve všech soutěžích ve 44 zápasech nastřílet sedmatřicet branek, a tudíž doufá, že jich letos dokáže nastřílet ještě víc, a pomůže tak Chelsea k dalším trofejím.

Čtěte také:

Video: Reinova minela darovala Arsenalu bod
Liverpool se v závěru ´připravil´ o výhru nad Arsenalem
Chelsea i s Čechem zahájila ligu šestigólovou kanonádou
Čech: Je to začátek, který si každý z nás přál

"Proč bych nemohl dát čtyřicet gólů? Ale radši bych dal dvacet branek a vyhrál s Chelsea Premiere League a Ligu mistrů," uvedl pro nedělní The Sun střelec z Pobřeží Slonoviny.

"Není to o tom, co dokážu já, ale o tom co dokáže letos vyhrát tým," dodal africký kanonýr skromně.

Frank Lampard uklidňuje Didiera Drogbu, který se místo něj dožadoval exekuce pokutového kopu
Frank Lampard uklidňuje Didiera Drogbu, který se místo něj dožadoval exekuce pokutového kopu | Foto: Jaroslav Šindelář

Přitom v sobotním utkání proti Bromwichi se díky vstřelenému hattricku dostal na první místo historických tabulek v Chelsea, když se s 134 góly v dresu Blues posunul před místní legendu Jimmyho Greavese.

"Jimmy Greaves je velké jméno, takže jsem skutečně hrdý na to, že jsem ho předehnal," uvedl Drogba. "Kdyby o mne lidé mluvili i za čtyřicet let (jako o Greavesovi), tak bych byl moc rád."

Pokud se Drogbovi skutečně podaří nasázet čtyřicet branek za sezonu, pak se mu možná jeho sen splní. A pokud se mu podaří, stejně jako loni, v příštím zápase vsítit do sítě Wiganu hattrick, pak k tomuto cíli vykročí skutečně mílovými kroky.

 

Právě se děje

Další zprávy