Polák vyřešil spor s Anderlechtem, prodloužil smlouvu

ČTK ČTK
13. 8. 2010 17:15
Polák prodloužil smlouvu do roku 2012
Jan Polák tak konečně bude moci opět hrát
Jan Polák tak konečně bude moci opět hrát | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Brusel - Jan Polák bude nadále oblékat dres Anderlechtu Brusel. Dnes s belgickým celkem prodloužil smlouvu do roku 2012 a vyřešil tak spor s vedením klubu, které ho nechtělo v týmu, pokud by byl za rok volným hráčem.

Anderlecht o prodloužení smlouvy informoval na svém webu.

Devětadvacetiletý záložník měl z Anderlechtu odejít již před rokem, tehdy za něj však belgický mistr požadoval vysoké odstupné, které žádný ze zájemců neakceptoval. Následně se však Polák zranil a přišel o téměř celou minulou sezonu.

Čtěte také:
Čechům generálka vyšla, Lotyšsku nasázeli čtyři góly
Kvalifikačním soupeřům Česka se v přípravě nedařilo
Rosický: Domácí zápasy jsou klíčové a musejí se zvládat

Na startu této sezony se pak nedostával do nominací k zápasům, jelikož se vedení klubu nelíbilo, že mu za rok končí smlouva a mohl by tak odejít zadarmo.

Proto se nahlas mluvilo o jeho odchodu. Největší zájem měl Galatasaray Istanbul, s nímž jednal Polákův manažer Pavel Paska.

Nakonec však Polák našel s Anderlechtem společnou řeč a o rok prodloužil smlouvu.

"Budeme nyní bojovat na několika frontách, proto je důležité, že u nás zůstává hráč kvalit Jana Poláka. Jsme rádi, že se podařilo vyřešit všechny spory mezi hráčem a klubem," citoval klubový web šéfa Anderlechtu Hermana van Holsbeecka.

Vyřešená Polákova budoucnost je dobrou zprávou i pro českou reprezentaci. V posledním přípravném utkání národního týmu s Lotyšskem bylo na Polákovi vidět, že přijel nerozehraný. Pro zářijovou kvalifikaci s Litvou by tak měl být připraven lépe.

 

Právě se děje

Další zprávy