Anglický superpohár vyhrál Manchester.Chelsea bez Čecha

Red Spo, ČTK
8. 8. 2010 18:25
Chelsea - Manchester United 1:3
Foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United získali anglický Superpohár.

V boji o první trofej sezony porazili 3:1 úřadujícího mistra ligy a vítěze poháru Chelsea, v jejíž brance chyběl Petr Čech.

Na výhře Manchesteru má hlavní podíl záložník Luis Valencia, který sám otevřel skóre a poté přihrál posile Javieru Hernándezovi.

Chelsea loni v boji o Superpohár Manchester porazila na pokutové kopy, tentokrát však potvrdila, že ji aktuálně chybí herní forma. Stejně jako v přípravě, kde prohrála tři ze čtyř zápasů, se jí nedařilo v útoku a v obraně kupila chyby.

Čtěte také:
Čech se omluvil z přípravného utkání proti Lotyšsku
Chelsea si oddychla. Petr Čech stihne začátek sezony

Zápas nevyšel především levému bekovi Ashley Coleovi, kterého chtěl koupit Real Madrid, Chelsea ho však nepustila. Cole měl dnes velké problémy s Valenciou, který v závěru první půle otevřel skóre. Čtvrthodiny před koncem pak Valencia znovu unikl Coleovi a naservíroval míč před prázdnou branku Hernándezovi. Mexický talent si se štěstím poradil, když si nastřelil vlastní obličej, od kterého se míč dostal za brankovou čáru.

Teprve pak začala Chelsea hrát. Především střídající Sturridge byl hodně vidět. Po jedné z jeho střel snížil dorážkou Kalou. Manchester si však již nenechal výhru vzít, naopak v poslední minutě po brejku zvýšil lobem Berbatov. Manchester se tak radoval z cenné trofeje poosmnácté v historii a potřetí za poslední čtyři roky.

Svěřencům trenéra Alexe Fergusona k tomu hlavně pomohla velmi dobrá produktivita. Sice prohráli na střely 7:17, byli však mnohem přesnější v zakončení a nedali moc šancí k zákroku brankáři Chelsea Hiláriovi. Ten znovu nahradil Čecha, který laboruje s lýtkovým svalem, kvůli kterému vynechá i středeční přípravu české reprezentace s Lotyšskem.

Anglický fotbalový Superpohár (Community Shield):

Chelsea - Manchester United 1:3 (0:1)
Branky:
83. Kalou - 41. Valencia, 76. Hernández, 90. Berbatov. Diváci: 84.623.

 

Právě se děje

Další zprávy