Arsenal vyhrál přestřelku, i když prohrával o tři góly

Jaroslav  Šindelář Jaroslav Šindelář
7. 8. 2010 22:45
Legia Varšava - Arsenal 5:6 (3:1)
Arsenal se dokázal vzpamatovat i ze špatného úvodu
Arsenal se dokázal vzpamatovat i ze špatného úvodu | Foto: Reuters

Praha - Přestože fotbalisté Arsenalu ještě těsně před přestávkou prohrávali v přípravném zápase na hřišti Legie Varšava 0:3, nakonec v gólové přestřelce zvítězili 6:5.

U třech gólů v síti Arsenalu byl i český záložník Tomáš Rosický, který v poločase hřiště opustil.

Legia se ujala vedení v 18. minutě zásluhou Cabrala, náskok pak v rozmezí tří minut dvěma góly zvýšil polský kanonýr Artur Jendrzejcyk. Hned dvě minuty poté však snížil nováček v dresu Arsenalu Marván Šamach.

Čtěte také: Žilina poslala vzkaz Spartě. Pěti góly znemožnila Nitru

Dvěma góly v úvodu druhé půle vyrovnal Emmanuel Eboue a vzápětí skóre otočil Kieran Gibbs. V 73. minutě sice vyrovnal střelec zápasu Jendrzejczyk, který zkompletoval hattrick, Arsenal však vzápětí znovu odskočil góly Emmanuela-Thomase a Nasriho.

Na konečných 5:6 pak v nastavení snížil Iwaňski.

Bayern vyhrál německý Superpohár

Vyhráli také fotbalisté Bayernu Mnichov, kteří v německém Superpoháru porazili 2:0 německého vicemistra Schalke.

Úřadující mistr a držitel Německého poháru rozhodl o výhře v závěrečné čtvrthodině, když se trefili účastníci nedávného mistrovství světa Thomas Müller a Miroslav Klose.

Kopicův gól k zaskočení PSV nepomohl

Fotbalisté Heerenveenu byli zásluhou českého obránce Milana Kopice blízko k tomu, aby hned na úvod sezony obrali o body jednoho z favoritů nizozemské ligy PSV Eindhoven.

Kopic totiž v průběhu druhé půle srovnal na 1:1, ovšem v závěru se podruhé v utkání trefil Toivonen a Engelaar a zařídili Eindhovenu výhru 3:1.

 

Právě se děje

Další zprávy