Fabregasovo dilema: Barca nebo Arsenal? Má rád oba týmy

Ivo Pospíšil
29. 7. 2010 19:00
Jsem Katalánec, ale zároveň také Kanonýr
Francesc Fabregas v dresu Barcelony. Zatím ale jen při oslavě titulu mistrů světa
Francesc Fabregas v dresu Barcelony. Zatím ale jen při oslavě titulu mistrů světa | Foto: Sport

Londýn - Velmi zmatený se krátce před začátkem nové fotbalové sezony cítí čerstvý španělský mistr světa Francesc Fabregas.

Na kapitána londýnského Arsenalu dolehly zprávy o tom, že o něj má zájem Barcelona a teď podle svých slov neví, kde by měl strávit svou příští budoucnost.

Čtěte také: Španělské oslavy: Puyol oblékl Fabregasovi dres Barcy

"Jsem fanoušek Barcelony, stejně jako můj děda, strýc nebo můj bratranec. Sílu těch barev cítím od malička, jsem prostě Katalánec," přiznal na stránkách deníku Independent.

"Nicméně jsem ale také kapitán Arsenál, jsem ´Kanonýr´ a stal jsem se tam hráčem a uzrál i jako osobnost.

Fabregas přišel do Anglie v šestnácti letech právě s Barcelony. Kouč Arséne Wenger ho pak postupně začleňoval do sestavy, až se španělského středopolaře stal klíčový hráč. Právě francouzského trenéra si Fabregas nejvíce váží.

"On je jak můj druhý otec, po mém tátovi je to ten nejdůležitější člověk na světě. Choval se ke mně vždy moc dobře a bere mě také jako syna. Jsem součást jeho rodiny."

"Nechce, abych odešel. A když jsme spolu naposledy hovořili v Londýně, byl to jeden z mých nejsložitějších momentů, jaké jsem zažil. Odcházel jsem pak velmi zmatený."

Barcelona usiluje o rodáka z Vilassar de Mar již několik let, po mistrovství světa pak představitelům Arsenalu nabídla za jeho uvolnění 29 milionů liber. Ti to odmítli, zůstává však otázkou jak dlouho se jim svého hráče podaří udržet.

 

Právě se děje

Další zprávy