Zpět na místo činu. Ballack se vrací do Leverkusenu

Sport Sport, Red Spo, ČTK
25. 6. 2010 14:40
Michael Ballack tam hrál v letech 2000 - 2002.
Záložník Bayernu Mnichov Michael Ballack.
Záložník Bayernu Mnichov Michael Ballack. | Foto: Reuters

Leverkusen - Zraněný kapitán německé fotbalové reprezentace Michael Ballack přestoupil z Chelsea do Bayeru Leverkusen, kde je pro něj připravena dvouletá smlouva.

Informaci už potvrdilo vedení německého klubu, který si zahraje v příští sezoně Evropskou ligu.

Čtěte také: Ballack a J.Cole opouštějí Chelsea. Je o ně velký zájem

Ballack si přijde za dva roky na 12 milionů eur, Chelsea však za něj po vypršení předchozí smlouvy nic nedostane. Zájem o Ballackovy služby měl i loňský německý šampion z Wolfsburgu, ani s výrazně lepší nabídkou však neuspěl.

Třiatřicetiletý ofenzivní záložník musel kvůli zranění kotníku oželet probíhající světový šampionát v Jihoafrické republice, kde měl být hlavním tahounem obhájců bronzových medailí. Další nezdar zažil v letním období při vyjednávání o finančních podmínkách nové smlouvy v Chelsea a s londýnským klubem se na další spolupráci nedohodl.

O služby osmadevadesátinásobného reprezentanta měly zájem kluby v Dubaji, Ballack ale nakonec zvolil návrat do bundesligy. V té naposledy nastoupil v sezoně 2005/06 za Bayern Mnichov, poté na čtyři roky odešel do Chelsea.

Vicemistr světa z roku 2002 už v Leverkusenu hrál v letech 2000 až 2002 a právě v té době dosáhl tamní Bayer na největší úspěch v historii klubu. Před osmi lety postoupil až do finále Ligy mistrů, kde podlehl Realu Madrid

 

Právě se děje

Další zprávy