Morávek si přál Eindhoven, ale bude hrát za Hannover

ČTK ČTK
23. 6. 2010 9:59
Morávek u týmu nahradí jiného Čecha Jiřího Štajnera
Jan Morávek v dresu Schalke 04.
Jan Morávek v dresu Schalke 04. | Foto: Reuters

Praha - Fotbalista Jan Morávek odchází z německého Schalke 04 na hostování do dalšího bundesligového týmu Hannoveru. Dvacetiletý záložník by dal raději přednost angažmá v Eindhovenu, ale kouč německého vicemistra Felix Magath ho chce mít co nejvíce na očích.

"Bylo to beze mě, nic s tím neudělám, jsem v Schalke pod smlouvou. Mohl jsem říct svůj názor, ale trenér Magath má svoji hlavu. Jsem však moc rád, že můžu hrát jinde a ukázat, že na to mám," řekl deníku Sport Morávek, který se má v pondělí hlásit na prvním letním tréninku Hannoveru. Tým který se v uplynulé sezoně těsně vyhnul baráži o účast v bundeslize, nedávno opustil Jiří Štajner.

Morávek ještě neví, jak dlouho v Hannoveru zůstane. "Počítám však, že minimálně rok," prohlásil fotbalista, který ve své první bundesligové sezoně odehrál sedm zápasů a dal dva góly.

Čtěte také: Další rána pro Bohemians 1905. Má platit i za Morávka

Trenér Hannoveru Mirko Slomka mu prý slíbil, že bude hrát na oblíbené pozici středního záložníka. "Zpočátku jsem byl malinko zklamaný, že nevyšel Eindhoven, ale když jsem si všechno sesumíroval, vidím to jinak. Budu mít šanci hrát pravidelně bundesligu.

A pod trenérem, který mě chce. Navíc Hannover je blíž než Gelsenkirchen i Eindhoven," uvedl bývalý hráč Bohemians 1905, který už má na kontě i dva reprezentační starty.

 

Právě se děje

Další zprávy