Končí ´zločinec´ Ovrebo: sudí, jenž měl potopit Chelsea

Jakub Šafránek Jakub Šafránek
21. 5. 2010 16:40
Norský rozhodčí se proslavil loňským semifinále LM
Zápas, který Ovreba nejvíc "proslavil", nesla Chelsea těžce
Zápas, který Ovreba nejvíc "proslavil", nesla Chelsea těžce | Foto: Reuters

Oslo - Norský rozhodčí Tom Henning Ovrebo se rozhodl v pátek ukončit kariéru mezinárodního sudího, neboť nebyl vybrán do sboru arbitrů, kteří budou rozhodovat letní fotbalové mistrovství světa ve fotbale.

Muž, který se patrně na svoji příští návštěvu (západního) Londýna vydá jedině s kvalitní parukou, se "proslavil" v loňském ročníku Ligy mistrů, kdy v odvetě semifinále této soutěže odmítl odpískat několik sporných penaltových zákroků ve prospěch Chelsea.

Mnozí fanoušci mu jeho výkon dlouho nemohli odpustit a dokonce mu i hrozili smrtí, stejně jako rozčílení hráči, v čele s Didierem Drogbou, jejichž fotografie loni na jaře obletěly svět.

Čtěte také:

Fiorentina si stěžuje na Ovreba. Okradl nás, tvrdí
Skandál v LM: Zločinec! Sudí byl koupený, volá Chelsea
Hrozili mu po Chelsea smrtí. Rozhodčí ale končit nechce

Alespoň malé zadostiučinění budou také cítit ve Florencii, kde zase norskému sudímu nemohou přijít na jméno kvůli letošnímu osmifinále Ligy mistrů, v němž Ovrebo uznal gól Miroslava Kloseho, jenž padl z několikametrového ofsajdu.

"Na mezinárodní scéně pískal šestnáct let. Někdy se mu dařilo, jindy to zase měl těžké, jako třeba v zápasech mezi Barcelonou a Chelsea, nebo Fiorentiny proti Bayernu," míní šéf norských sudí Rune Pedersen.

"Chelsea si ale stěžuje i na jiné rozhodčí a také se někdy nechová zrovna příkladně, takže pokud z odchodu (Ovreba) cítí zadostiučinění, tak jsou podle mě vedle," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy