VIDEO V Turecku byl ukončen zápas už v 15. minutě

jar
8. 3. 2010 14:55
Fanoušci se mstili za předchozí duel
Řádění fanoušků v ulicích - ilustrační foto
Řádění fanoušků v ulicích - ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - "Čeká vás peklo na zemi!" vzkázali fanoušci tureckého Diyarbakirsporu hráčům konkurenčního Bursasporu před sobotním ligovým zápasem. Co slíbili, to během zápasu také splnili.

Kvůli jejich řádění a vniknutí na hřiště byl zápas už v 15. minutě předčasně ukončen.

Zatímco hráčům Bursasporu se nic nestalo, hůře dopadl asistent rozhodčího, který byl poraněn na hlavě.

Čtěte také: Další oběť výtržností v Argentině. Zastřelený policista

Zápas, který doprovázela rozsáhlá bezpečnostní opatření, začal kvůli zaházení hřiště různými předměty ze strany domácích příznivců o šest minut později.

Policisté a pořadatelé navíc nestačili domácím fanouškům bránit v házení předmětů na hráče hostí, na což v 15. minutě doplatil pomezní rozhodčí, jehož jeden z předmětů trefil do hlavy.

Hlavní sudí Mustafa Abitoglo poté zápas okamžitě ukončil a za doprovodu policie poslal hráče obou týmů do kabin.

To se fanouškům Diyarbakirsporu nelíbilo, a proto někteří z nich vtrhli na trávník. Policie tak musela použít k jejich zahnání zpět do ochozů použít slzný plyn. Než oba týmy opustily stadion, držela policie diváky uzavřené uvnitř arény.

Podívejte se na řádění fanoušků Diyarbakirsporu

Zápas měl ale mnohem větší dohru po odjezdu hostujících hráčů, včetně českého obránce Tomáše Zápotočného, ze stadionu. Když odjížděli v policejních vozech na letiště, zatarasili jim fanoušci z Diyarbakiru autem cestu a začali na auta házet kameny.

Podle geografické polohy je přitom na první pohled zvláštní, že k sobě chovají fanoušci obou týmů takovou nenávist. Západoturecké letovisko Bursa dělí od východotureckého Diyarbakiru téměř 1600 kilometrů.

Jenže v úvodním vzájemném zápase této sezony loni v září bylo zraněno deset fanoušků, včetně jedné ženy. Fanoušci Bursasporu se tehdy vysmívali táboru soupeře nejen kvůli výhře 4:0, ale právě také kvůli poloze Diyarbakiru na východě země.

 

Právě se děje

Další zprávy