Barcelona ztratila, ale Real Madrid se na ní nedotáhl

Red Spo
3. 1. 2010 22:50
Valencii zachránil v nastavení Žigič
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Reuters

Praha - Fotbalisté Barcelony v sobotním zápase 16. kola španělské ligy pouze remizovali doma s Villarrealem 1:1, ale svůj náskok na druhý Real Madrid nenavýšili. "Bílý balet" totiž v nedělním utkání v Pamploně také vybojoval jeden bod.

Rozdíl mezi oběma kluby tak zůstává dvoubodový.

Barcelona vstoupila do zápasu aktivně a už v 7. minutě šla do vedení, když se trefil Pedro. Hostům se však povedlo na začátku druhé poločasu vyrovnat a překvapivě tak Kataláncům uzmout bod.

Čtěte také: Fotbalista Sevilly má srdeční vadu. A tak raději končí

K překvapení se schylovalo také ve Valencii, kde držel barcelonský Espaňol do posledních chvil bezbrankovou remízu. Jenže pevná defenziva však nakonec přece jen jednou kapitulovala.

V 92. minutě se za centrem Joaquína do vápna vřítil Nikola Žigič a přesnou hlavičkou zajistil svému týmu tři body. Valencia tak poskočila na třetí místo.

Na domácím hřišti si vyšláplo Atlético Madrid na Sevillu. Přestože od konce prvního poločasu prohrávalo zásluhou sevillského Renata, hned po změně stran srovnalo.

Posledních dvacet minut museli hrát hosté o desíti bez vyloučeného Duschera,přesto to vypadalo, že hosté remízu udrží. Až v samém závěru rozhodl o třech bodech pro Atlético Lopez.

Real vstupoval do nedělního zápasu v Pamploně v pozici favorita, jenže Osasuna potvrdila, že moc branek nedostává. Utkání přes převahu hostů skončilo bezbrankovou remízou.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo:

Valencie - Espaňol Barcelona 1:0
Branka:
90.+2 Žigič

FC Barcelona - Villarreal 1:1
Branky:
7. Pedro - 51. Torrijos

Atlético Madrid - Sevilla 2:1
Branky:
48. Dragutinovič, 90. Lopez - 44. Renato

Almería - Xerez 1:0
Branka:
89. Ortiz

Getafe - Valladolid 1:0
Branka:
83. Casquero

Gijón - Málaga 2:2
Branky:
45. Gregory, 69. Canella - 9. Duda, 60. Weligton

Santander - Tenerife 2:0
Branky:
71. Colsa, 74. Xisco

Zaragoza - La Coruňa 0:0

Osasuna - Real Madrid 0:0

 

Právě se děje

Další zprávy