Do námluv o Džeka se vrátil vysněný AC Milán

Red Spo, ČTK
30. 12. 2009 14:57
Exteplického střelce chtějí také anglické kluby
Edin Džeko
Edin Džeko | Foto: Reuters

Milán - Bosenský fotbalista Edin Džeko může opět začít doufat, že si jednou zahraje za AC Milán.

Klub, kterému Džeko od dětství fandí, se totiž podle italského listu Corriere dello Sport znovu zapojil do boje o jeho služby a německému Wolfsburgu je za něj ochoten zaplatit 25 milionů eur (asi 660 milionů korun).

Exteplického útočníka pasovala média na jeden z hitů zimního přestupového období. Zájem o něj podle novinářů mají například i Manchester United nebo Arsenal.

Milán chtěl Džeka získat už letos v létě. V té době se ale Wolfsburg opájel čerstvě získaným titulem mistra bundesligy, klíčového útočníka odmítl pustit a jednání ustala.

Čtěte také: Arsenal hledá útočníka. A Wenger zaostřil i na Džeka

Místo toho se začaly stále více rojit spekulace o zájmu z Anglie. A čím lépe Džeko hrál v zápasech Ligy mistrů proti Manchesteru United, tím víc ho tamější média spojovala tu s Chelsea, jindy právě s Manchesterem nebo s Arsenalem.

Skutečně vážný zájem ale přichází zřejmě až teď. Podle Corriere dello Sport se vedení Milána sejde v nejbližších dnech s Džekovým otcem i s jeho agentem, aby společně dohodli strategii pro přestup. Realizovat by se mohl už v lednovém termínu, přičemž Džeko si už vloni vymínil, že nejpozději v létě by jej Wolfsburg měl pustit.

Italský list si pohrává i s vysokými sumami peněz. Podle jeho informací je Milán ochoten za Džeka zaplatit 25 milionů eur, přičemž přáním německého klubu by bylo 40 milionů (asi 1,05 miliardy korun).

Kdyby cena třiadvacetiletého Bosňana opravdu vylétla tak vysoko, radost by z toho měl i český fotbal. Jedno procento z přestupní částky si podle pravidel FIFA mezi sebe rozdělí Teplice a druholigové Ústí nad Labem.

 

Právě se děje

Další zprávy