Dva zápasy, dvě výhry. A Mancini uvažuje i o titulu

Ivo Pospíšil, ip
29. 12. 2009 11:00
Manchester City ztrácí na vedoucí Chelsea deset bodů
Roberto Mancini
Roberto Mancini | Foto: Reuters

Manchester - Úspěšný start na lavičce Manchesteru City zažívá italský kouč Roberto Mancini. Ten není ve své nové funkci ještě ani dva týdny a už dovedl svůj celek ke dvěma výhrám.

V rozmezí tří dnů totiž jeho svěřenci porazili nejprve v domácím prostředí Stoke a nakonec v pondělí ukořistili i plný počet bodů na hřišti Wolverhamptonu, kde zvítězili 3:0.

Čtěte také: Chelsea otočila utkání s Fulhamem a vede PL o pět bodů

Ačkoliv ambiciózní Citizens ztrácí na vedoucí Chelsea stále deset bodů, Mancini potvrdil, že naděje na zisk mistrovského titulu může být opodstatněná.

"Stále ještě můžeme vyhrát, je to reálné. Máme před sebou ještě devatenáct zápasů a je to rozhodně možné, protože máme dobrý tým," citují ho stránky BBC.

"V tuto chvíli ale ještě není ten správný čas dívat se na tabulku. Mnohem aktuálnější to bude tak za dva měsíce. Jestli si ale udržíme stávající koncentraci, tak je možné vše, " doplňuje.

Vedení Manchesteru City se nikterak netají úmyslem zajistit si příčky zajišťující účast v Lize mistrů. Ambicozní klub by chtěl letos ve velké čtyřce nahradit Liverpool, který v současné době spíše tápe.

"Když ještě vylepšíme naší hru založenou na rychlých a krátkých přihrávkách, myslím, že rozhodně můžeme být v první čtyřce," míní Mancini.

I kvůli předchozím neuspokojivým výsledkům byl propuštěn před Vánocemi trenér Mark Hughes. Jeho odvolání sice vneslo do kabiny vlnu nevole, ovšem Mancini věří, že s nespokojenými hráči, kterými byli například Kolo Touré nebo Craig Bellamy najde společnou řeč.

"Craig Bellamy je velká osobnost a dobrý hráč. Bylo by určitě lepší, kdyby u nás zůstal," uzavřel bývalý lodivod Interu Milán.

 

Právě se děje

Další zprávy