Wenger: Auty by se měly kopat. Můj tým to znevýhodňuje

jar
27. 12. 2009 12:30
Kopání autů by prý hru značně zrychlilo
Arséne Wenger
Arséne Wenger | Foto: Reuters

Praha - Trenér Arsenalu Arsene Wénger navrhuje vedení světového fotbalu, aby se už neprováděla autová vhazování, protože to zvýhodňuje týmy s hráči vyšších postav. 

Stejně jako ve futsale by francouzský trenér zavedl rozehrávání autů nohou.

Podle něj je totiž větší možnost skórovat po autovém vhazování než po rohovém kopu. "Například Rory Delap zahrává autová vhazování skoro tak silně, jako kdyby do míče kopl," řekl na internetových stránkách klubu na adresu irského záložníka z konkurenčního Stoke City.

Čtěte také: Kováč pečetil výhru West Hamu. Chelsea opět remizovala

Šedesátiletý kouč dále tvrdí, že taková pomoc už do současného fotbalu nepatří. "Tato výhoda je docela nefér, týmy s takovými hráči využívají sílu, která jako taková do fotbalu nepatří," poukázal Wenger na to, že se jeho mužstvo k silovým týmům neřadí.

Současnému technickému fotbalu by prý víc vyhovovalo zrychlení hry, a tomu by podle francouzského kouče pomohlo provádění kopů z pomezní čáry.

"Řešením by tedy mohlo být, kdyby se z autu místo vhazování kopalo. Podle mého názoru by se tím zrychlila hra. A že by byla změna příliš radikální? To si nemyslím," dodal trenér, jehož tým je v současné chvíli na třetím místě Premier League.

 

Právě se děje

Další zprávy