Lehmann byl obviněn z krádeže brýlí fanouška soupeře

Sport Sport, Red Spo, ČTK
23. 12. 2009 14:40
Podívejte se na video z inkriminované situace
Jens Lehmann
Jens Lehmann | Foto: Ivo Pospíšil

Stuttgart - Jens Lehmann čelí trestnímu oznámení. Na bývalého německého reprezentanta jej podal devětatřicetiletý právník kvůli jeho nedávné roztržce s fanouškem, kterému Lehmann sebral brýle.

Někdejší opoře Arsenalu hrozí, že bude obviněna z krádeže a možná i loupeže.

"Obdrželi jsme trestní oznámení na pana Lehmanna. Budeme se tím případem zabývat v běžné agendě," řekl deníku SID Klaus Puderbach ze státního zastupitelství v Mohuči.

Čtěte také:
ManUnited drží nechtěný primát. V počtu zatčených fandů
Cruyff se vrátil po 13 letech na lavičku. A hned vyhrál

Lehmannův incident s fanouškem se odehrál právě v Mohuči, kde Stuttgart 13. prosince neudržel kvůli brankáři vedení a jen remizoval 1:1.

V závěru zápasu do Lehmanna nešetrně vrazil Aristide Bance a rozzlobený gólman mu na oplátku o několik minut později šlápl na nohu. Vzápětí byl vyloučen a domácí Eugen Polanski z penalty vyrovnal na 1:1.

Čtyřicetiletý Lehmann se po utkání spoluhráčům omluvil, při odchodu ze stadionu se ale dostal do potyčky s fanouškem, s nímž se odmítl bavit.

Místo toho mu sebral z obličeje brýle a nechtěl mu je vrátit. Divák ho následoval cestou na parkoviště a dožadoval se brýlí, které Lehmann nakonec vrazil do ruky někomu jinému.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

"Lehmannovu chování je třeba učinit přítrž," uvedl právník, který podal trestní oznámení. Jeho totožnost Bild nezveřejnil.

Lehmann má za sebou turbulentní konec podzimní sezony, v níž se Stuttgartu v bundeslize nedařilo a na jaře bude bojovat o záchranu.

Vedení odvolalo trenéra Markuse Babbela, načež zkušený brankář prohlásil, že funkcionáři "podlehli kritice několika puberťáků". Dostal za to pokutu 40.000 eur. Upozornil na sebe i močením na hřišti při zápase Ligy mistrů.

 

Právě se děje

Další zprávy