Trénoval Francii i Tunisko. Teď Lemerre povede Brabce

ČTK ČTK, Red Spo
22. 12. 2009 20:13
Roger Lemerre se stal novým koučem Ankaragücu
Gabriel Agbonlahor (Aston Villa FC) v souboji o míč s kapitánem Slavie Erichem Brabcem (vlevo).
Gabriel Agbonlahor (Aston Villa FC) v souboji o míč s kapitánem Slavie Erichem Brabcem (vlevo). | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Ankara - Novým trenérem českého fotbalisty Ericha Brabce v tureckém klubu Ankaragücu se stal bývalý kouč francouzské reprezentace Roger Lemerre.

Klub, který je v polovině turecké ligy až na patnácté místě, se dohodl se slavným trenérem na půlroční spolupráci. V létě bude v případě spokojenosti jednat s osmašedesátiletým Francouzem o prodloužení angažmá.

Čtěte také: Brabec se do české ligy nevrátí, zůstává v Turecku

Ankaragücü hledalo nového trenérem měsíc poté, co propustilo Himeta Karamana. Lemerre byl bez práce od léta, kdy skončil u marocké reprezentace.

V minulosti koučoval také Tunisko, nejvíce se však zviditelnil během působení u francouzského národního týmu.

V roce 1998 jako asistent Aimého Jacqueta slavil s reprezentací titul mistra světa, o dva roky později už jako hlavní kouč vyhrál i evropský šampionát. V klubu trénoval naposledy před dvanácti lety, kdy vedl Lens.

Bývalý kapitán Slavie Brabec přišel do Ankaragücü na hostování z Ankaraspolu, který byl z ligy vyloučen za nedovolené propojení právě s druhým celkem z turecké metropole.

 

Právě se děje

Další zprávy