Hubník se loučí: Věřím, že fanoušci můj odchod pochopí

Sport Sport, Red Spo
22. 12. 2009 12:30
Musím myslet především na sebe, říká Hubník
Roman Hubník se objevil i v reprezentaci
Roman Hubník se objevil i v reprezentaci | Foto: Reuters

Praha - Během svého ročního působení v pražské Spartě si získal respekt, uznání i pozvánku do reprezentace. Teď se však stoper Roman Hubník rozhodl prorazit i v zahraničí, konkrétně v německé Herthě Berlín.

Tam ho ruský klub FK Moskva v pondělí uvolnil na půlroční hostování.

"Rok ve Spartě byl pro mne zatím tím nejlepším v kariéře a jsem celému klubu moc vděčný. Jak spoluhráčům, tak především fanouškům, kteří tu byli fantastičtí," uvedl na oficiálních stránkách Sparty Hubník.

Čtěte také: Hubník opouští Spartu, posílí bundesligovou Herthu

"Přestože jsem se tu měl dobře, musím především myslet na sebe. Věřím, že mne fanoušci pochopí. Chci si dokázat, že mám na špičkový fotbal, chci se posunout zase o kus dál," vysvětlil své rozhodnutí.

"Na Spartu ale nezanevřu, stejně tak, jako doufám, že ona nezanevře na mě. Nikdo přeci neříká, že se do Sparty ještě někdy nevrátím!" uzavřel Hubník.

Na jaře ho však nečeká nic jednoduchého. Klub z hlavního města, v němž chytá i český brankář Jaroslav Drobný je totiž v Bundeslize až na samotném dně s počtem pouhých šesti bodů.

Jen pro porovnání, předposlední Norimberk má na svém kontě dvakrát tolik. Na příčku zajišťující záchranu pak Hertha ztrácí bodů deset.

I proto se rozhodlo vedení klubu k zimnímu posilování. Již o víkendu přišel do týmu Gruzínec Kobiašvili a políčeno bylo i na dvaatřicetiletého Švéda Daniela Majstoroviče.

Z jeho přestupu ale nakonec sešlo, neboť AEK Atény chtěly zkušeného beka prodat, Hertha však trvala pouze na hostování.

 

Právě se děje

Další zprávy