Mancini chce budovat historii. A pomoci mu má i Robinho

Sport Sport, Red Spo
22. 12. 2009 11:15
Nespokojen v Manchesteru City je naopak Kolo Touré
Roberto Mancini
Roberto Mancini | Foto: Reuters

Manchester - Jeho příchod vzbudil na Britských ostrovech pozitivní i negativní reakce.

Italský kouč Roberto Mancini totiž nahradil během víkendu na lavičce Manchesteru City odvolaného Marka Hughese a hned od začátku se musel vypořádat s velkým zájmem a i očekáváním.

Nenechaly však na sebe čekat i nepříjemné ohlasy. Letní akvizice z Arsenalu Kolo Touré například prohlásil, že je z výměny trenéra nešťastný. Nikterak spokojený s radikálním krokem nebyl ani velšský útočník Craig Bellamy.

Čtěte také: Zbytek Anglie brání Hughese. Naopak kritizuje šejky

Bývalý lodivod Interu Milán, kterého se naopak zastal například José Mourinho pak krátce po svém jmenování vyhlásil jasný cíl: Vybodovat ještě silnější tým, který by se kvalifikoval do Ligy mistrů.

A tuto vizi by mu měl pomoci naplnit i Brazilec Robinho, jenž byl ještě před několika dny spojován s možným odchodem do Barcelony.

"Robinho je fantastický hráč. Tak velký hráč jako on by si ale měl podílet na vybudování klubové historie," uvedl Mancini na stránkách Skysports.

"Já jsem hrál v Sampdorii Janov patnáct let a také jsem psal určitou historii. Robinho může totéž udělat zde," doplnil.

Ambiciózní Ital následně i potvrdil, že by mohl během lednového přestupového období přivést do týmu nové posily.

"V Itálii nerozhoduje o nových posilách jen trenér, ale také ředitel. Mluvil jsem s Garrym Cookem (výkonný ředitel) a Brianem Kiddem (asistentem) a společně se rozhodneme, kdo by byl potřeba," uzavřel.

Manciniho první zápas na lavičce Citizens je na programu v sobotu, kdy přijede do Manchesteru nevyzpytatelný celek Stoke.

 

Právě se děje

Další zprávy