Ancelotti je v klidu. Klíč k bodům? Bránění standardek

Sport Sport, Red Spo
13. 12. 2009 17:00
Budeme se na to soustředit a zlepšíme se, říká Ital

Londýn - Klid a rozvážnost. Takové pocity panují u fotbalistů Chelsea po sobotní domácí remíze 3.3 s Evertonem.

Vicemistr loňského ročníku ovšem i přes tuto ztrátu nemá proč panikařit. Sice v lize nevyhrál už podruhé v řadě, přesto paradoxně zvýšil díky jednomu bodu svůj náskok v čele.

Největší konkurent Manchester United totiž později podlehl Aston Ville 0:1. Kouč Chelsea Carlo Ancelotti proto nemá důvod k nervozitě.

"Pracuji zde s fantastickými hráči a mám možnost dosáhnout fantastické sezony," uvedl na stránkách Sportinglife italský trenér.

Čtěte také: Čech si dal vlastní gól. Manchester United doma padl

Ten nesmutnil ani z posledních nepříliš přesvědčivých výkonů v obraně. Chelsea totiž během posledních dvou ligových zápasů inkasovala pět branek.

"Musíme trochu vylepšit bránění při standardních situacích, protože jsme teď z nich dostali tři góly. Bylo to jako proti Aston Ville. Tam jsme z podobných důvodů také prohráli, ale pak jsme se na to začali soustředit a zlepšili se. Stejnou věc proto uděláme i nyní," objasňuje Ancelotti.

"Odehráli jsme posledních deset domácích zápasů, aniž bychom vůbec inkasovali. Musíme teď zůstat klidní a pokračovat dál v naší hře," dodal kouč.

V úspěšnou sezonu věří i kapitán John Terry. Ten prohlásil, že jeho celek může klidně ukončit  ročník s devadesáti body na svém kontě.

"Pořád slyším, že nejlepší týmy začínají získávat čím dál tím méně bodů. A protože jsme už utrpěli tři porážky, říká se to i o nás. Já si to však nemyslím," uvedl rázně Terry.

"Můžeme stále dosáhnout toho, co se nám povedlo v sezonách, kdy jsme vyhráli titul. Potřebujeme ale udržet naši výkonnost. Ve fotbale neexistuje žádný odpočinek a my musíme být připraveni podávat ty nejlepší výkony neustále," dodal bojovně kapitán Chelsea.

 

Právě se děje

Další zprávy